Aktualno

Ruski milijarder ostao bez jahte od 400 milijuna dolara, viđali smo je i kraj Lokruma!

sailing yaht A030

Najbogatija Srpkinja Sandra Meljničenko i njezin suprug, ruski multimilijarder Andrej Meljničenko ostali su bez svoje jahte vrijedne 400 milijuna dolara. Riječ je o jahti čudnovatog izgleda koja je plijenila pažnju građana i kad je bila usidrena u moru kod Lokruma prije dvije godine.

Jahtu je slavnom paru u Trstu zaplijenila talijanska policija i to nekoliko dana nakon što se Andrej našao na popisu sankcija Europske unije zbog ruske invazije na Ukrajinu, piše Dnevnik.hr.

Radi se o jednoj od najvećih ikad napravljenih jedrilica ove vrste. Upravo je ova 142,81 metara duga i 24,88 metara široka jahta bila poklon Meljničenka njegovoj supruzi. Djelo je Filipa Starka, napravljena je u futurističkom stilu u brodogradilištu u Kielu.

sailing yaht A054

Uzor Filipu Starku bili su, prema dostupnim informacijama, američki ratni brodovi, no njen izgled je osmišljen i da bi se mogla obraniti od modernih gusara. Jahta inače može primiti oko 20 gostiju i posadu od 54 člana. Cijena jahte iznosila je, prema procjenama oko 450 milijuna dolara.

 

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist