Aktualno

Ruše se obiteljske kuće u Konavlima!

Ruše se obiteljske kuće u Konavlima!

Izgradnja brze ceste koja bi trebala ubrzati promet prema Zračnoj luci i Debelom Brijegu za Konavljane će značiti – gubljenje krova nad glavom.

Naime, predviđena trasa koja spaja Plat i ZL u Čilipima sravnit će sa zemljom najmanje četiri obiteljske kuće. Da bi stvar bila gora, način na koji su te obitelji to saznale graniči s postupcima jednog bivšeg, prije više od dvadeset godina odbačenog režima. Dok se Vlada RH i Europska Komisija igraju 'na živaca' s cijelim hrvatskim jugom po pitanju infrastrukturnih projekata Pelješkog mosta i autoceste, čini se kako se nedavno pošlo malo dalje. Zapravo i ne tako malo. Naime, u javnosti je potpuno nezapaženo prošao uvid u idejni projekt za 'Brzu cestu Dubrovnik (Osojnik) – Debeli Brijeg, dionica: Plat – Čilipi', koji se daleko od znatiželjnih očiju odvio početkom mjeseca u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Dubrovačko-neretvanske županije.

Što kažu vlasnici kuća koje su predviđene za rušenje u ovom gotovo fantomskom projektu, kao i kako na sve gledaju u općinama Konavle i Župa dubrovačka saznajte u tiskanom izdanju duLista koji je od ponedjeljka u prodaji

Pročitajte još

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist

Potrebica: Prijateljstvo Dubrovnika i Vukovara započeto na žrtvi u Domovinskom ratu traje i trajat će

Dulist

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist