Sport

RKHM Dubrovnik nastavlja Ligu, o sudbini Dragića odlučit će Skupština

RKHM Dubrovnik nastavlja Ligu, o sudbini Dragića odlučit će Skupština

Dogovorili smo se sinoć. Nismo se previše bavili incidentom. On je u nadleštvu policije. To nije naš posao. Nastavljamo Ligu. U subotu idemo u Rijeku protiv Zameta jer ako se ne pojavimo bit ćemo suspendirani. Također, dogovor je da Ivo Dragić više neće obavljati nikakve funkcije u klubu. Igrači su odlučni, od prvog do zadnjeg, da neće igrati dok god je on tu – otkrivaju za DuList izvori bliski Upravi Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik nakon sastanka održanog u utorak navečer, a na kojem se raspravljalo o sudbini dopredsjednika Iva Dragića uslijed subotnjeg incidenta.

Razgovor s Dragićem kroz sat vremena trebao bi obaviti predsjednik kluba Ivica Granić, no zadnju riječ ipak će imati Skupština koja jedina ima ovlasti razriješiti ga. Ona se načelno trebala održati krajem travnja, no u svjetlu nedavnih zbivanja izgledno je da će se dogoditi ranije.

Na sastanku je, doznaje DuList, odlučeno i da Dragićev sin, inače kondicijski trener, više neće obavljati nikakve funkcije.

– Tko je kriv, snosit će sankcije i tu nema nikakve dvojbe. Klub je iznad svega, šport je iznad svega. Vidjet ćemo što će reći policija. No, bez obzira na sve, ne može nitko zanemariti ni doprinos gospodina Dragića dubrovačkom sportu i rukometu. On je tu 40 godina, dobio je i najveće sportske nagrade čak i nagradu Franjo Bučar Hrvatskog olimpijskog odbora. Ne možemo baš ishitreno reagirati, ali nije nitko iznad zakona i pravila – rekao je u ponedjeljak nakon nemilog događaja za DuList Ivica Granić.

Podsjetimo, nakon rukometne utakmice 13. kola Paket 24 Premijer lige koja se proteklu subotu odigrala između RKHM Dubrovnik i Sesveta te je završila rezultatom 36:30 u korist gostiju, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između igrača i navijača te dopredsjednika kluba RKHM Dubrovnik Iva Dragića i kondicijskog trenera Antonia Dragića. Dopredsjednik Dragić nije bio zadovoljan postignutim rezultatom te je kritizirao igrače, što kako igrači tako i roditelji koji su utakmicu pratili s tribina. Uz ružne riječi došlo je i do naguravanja pa je morala intervenirati i policija. Navijači i igrači poručili su dopredsjedniku da žele njegov odlazak iz kluba.

Poslije toga, sudionici sukoba dovedeni su u prostorije policije, a jedan od njih je, tijekom kriminalističkog istraživanja, vrijeđao policijskog službenika. Radi se, navode iz Policijske uprave, o 60-godišnjaku koji je zbog toga prekršajno prijavljen po čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem ovog događaja u sklopu kojeg će se utvrditi eventualna prekršajna odgovornost po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o javnom okupljanju, Zakona o privatnoj zaštiti i kršenju Odluke Nacionalnog stožera o javnim okupljanjima.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist