Sport

RUKOMET Hrvatska pobijedila Bahrein, a sada iščekuje egipatsko čudo

RUKOMET Hrvatska pobijedila Bahrein, a sada iščekuje egipatsko čudo

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je protiv Bahreina posljednju utakmicu druge faze Svjetskog prvenstva, prenosi Index.

Hrvatska je pobijedila Bahrein 43:32 i tako osigurala deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Za momčad je ovo bila ključna utakmica s obzirom na to da je odlučivala o plasmanu u četvrtfinale, odnosno o borbi za mjesto u kvalifikacijama koje vode na Olimpijske igre.

Ova pobjeda će vrlo vjerojatno biti dovoljna za kvalifikacije za Olimpijske igre, no za četvrtfinale SP-a Hrvatska se mora nadati egipatskom čudu. Konkretno, Hrvatska može proći samo ako Egipat pobijedi Dansku 12 ili više razlike (ili 11 razlike ako Danska zabije manje od 27 golova).

Hrvatska je većim dijelom prvog poluvremena u napadu bila onakva kakva je i trebala biti. Brzo i lako je zabijala pogotke, ali jednako tako ih je i primala. Obrana 5-1 nije funkcionirala te su hitri Bahreinci bez ikakvih problema pronalazili put do gola.

Izbornik Hrvoje Horvat taj je problem pokušao otkloniti prelaskom u obranu 6-0, ali je pritom mijenjao čak tri igrača obrana-napad pa su hrvatski napadi postali znatno sporiji. Na poluvremenu je Hrvatska imala prednost tek 17:16.

Bolju igru hrvatski su rukometaši pokazali tek u drugom dijelu. Krenulo se u jurnjavu za poboljšavanje gol-razlike te je to prošlo poprilično uspješno jer je napad bio vrlo raspoložen. Obrana je bila nešto čvršća, ali je i u drugom dijelu primila 16 golova.

Igračem utakmice proglašen je Ivan Martinović, koji je zabio 11 pogodaka bez ijednog promašaja. Jednak broj golova postigao je i Filip Glavaš. Luka Cindrić u strijelce se upisao osam puta, a Marin Jelinić jednom manje. Dominik Kuzmanović imao je osam obrana. Tunižane je sa sedam golova predvodio Qasim Qambar.

Foto: Nera Nikolić, privatna arhiva 

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist