DuList IN

Rufus Wainwright potvrdio zvjezdani status

Rufus Wainwright potvrdio zvjezdani status

Proslavljeni kanadsko-američki kantautor Rufus Wainwright nastupio je u sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara pred brojnom publikom, sinoć, 26. srpnja na taraci tvrđave Revelin.

Rufus Wainwright uživa reputaciju jednog od najvećih muških vokalista i pjesmopisaca današnjice te se  ubraja među najpoznatija kantautorska imena mlađe generacije, a publiku i kritiku uvijek iznova osvaja originalnim autorskim rukopisom. Njegova glazba satkana je od elemenata sofisticiranih glazbenih stilova, počevši od klasične glazbe i baroka koje vješto i suptilno spaja s modernijim pop zvukom i intimističkim stihovima, postižući tako prepoznatljiv stil. Ovaj originalni i svestrani umjetnik,  uspjeh je postigao profilirajući vlastiti zvuk u svijetu rock glazbe, opere, teatra, plesa i filma, a nominant je i dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja kao što su Annie Awards, Brit Awards, Dora Mavor Moore Awards, Juno te Grammy Awards. Stariji kolega, legendarni Elton John, proglasio ga je „najsjajnijim kantautorom na planeti”, a The New York Times hvalio njegovu „istinsku originalnost“.

Brojna publika koja je gledalište na taraci tvrđave Revelin ispunila da posljednjeg mjesta, uživala je u hitovima „Grey Gardens“, „Out of the Game“, „California“, „Montauk“ i drugima te sjajnoj izvedbi „Hallelujah“ Leonarda Cohena. Rufus Wainwright svojim je sinoćnjim nastupom na Dubrovačkim ljetnim igrama potvrdio svoj zvjezdani status i zasigurno stekao nove obožavatelje.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović