Aktualno

ROYAL HOTELS & RESORT Očišćeno 10 tisuća ‘kvadrata’ podmorja ispred kompleksa u Lapadu

Royal Hotels & Resort u suradnji s ronilačkim centrom Abyss protekle je subote održao eko akciju čišćenja podmorja ispred hotelskog kompleksa na Lapadu. Slična akcija čišćenja je organizirana tjedan dana prije u Moluntu, čime su organizatori iz Royal Resorta nastavili pozitivan niz te se tako nadaju kako će slične inicijative prigrliti i ostali poslovno gospodarski subjekti u Dubrovniku i okolici. Zanimljivost priče je u činjenici što Royal Hotels & Resort nisu organizirana udruga, već skupina ljudi koji se vode pozitivnim promjenama. Inicijator ove akcije je Marko Kadum, koji osim što je član Abyss centra i ronilački entuzijast, ujedno je i profesionalno angažiran u Royal Resortu gdje osigurava čistoću i sigurnosti u nametnutim okolnostima zdravstvene krize uzrokovane virusom Covidom-19. Kadum je diplomirani inženjer biotehnologije, a u Royal Hotels & Resort obnaša funkciju voditelja odjela domaćinstva. S jedne strane uvodi zdravstveno sigurnosne protokole u hotelu, a s druge se zalaže za čisto podmorje.

-Mi smo nadišli ideju prodavanja sunca i mora te se trudimo dati im nešto zauzvrat. Posjedovanje Sustainable certifikata u Royal Resortu je dodatna potvrda naše predanosti održivom poslovanju, za što je jedan od glavnih kriterija bila energetska održivost i učinkovitost. Jadransko more jedan je od naših najvećih blaga i tako mu pristupamo. Ne gledamo kako ga iskoristiti, već ga pazimo za buduće generacije. Inicijativom smo željeli pokazati što je sve moguće i nadamo se kako će ovakvih akcija biti sve više. Planiramo čišćenje provoditi svake godine, a zajedno možemo učiniti puno u području Lapada, a i šire u Hrvatskoj – komentira Kadum te ističe kako je Dubrovačko neretvanska županija zbog svog geografskog položaja posebno pogođena strujama koje nanose otpad.

Operacija čišćenja provedena je u koordinaciji s prijateljima i partnerima iz Abyss ronilačkog kluba, Antunom Perušinom i Marom Runjem koji su među prvima u Hrvatskoj pokrenuli podmorsko čišćenje, a ove godine obilježavaju 25 godina djelovanja. Očišćen je jedan hektar, odnosno 10.000 m2 podmorske površine i to je bio tek dio prve faze čišćenja šireg područja.

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija