Aktualno

ROYAL HOTELS & RESORT Očišćeno 10 tisuća ‘kvadrata’ podmorja ispred kompleksa u Lapadu

ROYAL HOTELS & RESORT Očišćeno 10 tisuća 'kvadrata' podmorja ispred kompleksa u Lapadu

Royal Hotels & Resort u suradnji s ronilačkim centrom Abyss protekle je subote održao eko akciju čišćenja podmorja ispred hotelskog kompleksa na Lapadu. Slična akcija čišćenja je organizirana tjedan dana prije u Moluntu, čime su organizatori iz Royal Resorta nastavili pozitivan niz te se tako nadaju kako će slične inicijative prigrliti i ostali poslovno gospodarski subjekti u Dubrovniku i okolici. Zanimljivost priče je u činjenici što Royal Hotels & Resort nisu organizirana udruga, već skupina ljudi koji se vode pozitivnim promjenama. Inicijator ove akcije je Marko Kadum, koji osim što je član Abyss centra i ronilački entuzijast, ujedno je i profesionalno angažiran u Royal Resortu gdje osigurava čistoću i sigurnosti u nametnutim okolnostima zdravstvene krize uzrokovane virusom Covidom-19. Kadum je diplomirani inženjer biotehnologije, a u Royal Hotels & Resort obnaša funkciju voditelja odjela domaćinstva. S jedne strane uvodi zdravstveno sigurnosne protokole u hotelu, a s druge se zalaže za čisto podmorje.

-Mi smo nadišli ideju prodavanja sunca i mora te se trudimo dati im nešto zauzvrat. Posjedovanje Sustainable certifikata u Royal Resortu je dodatna potvrda naše predanosti održivom poslovanju, za što je jedan od glavnih kriterija bila energetska održivost i učinkovitost. Jadransko more jedan je od naših najvećih blaga i tako mu pristupamo. Ne gledamo kako ga iskoristiti, već ga pazimo za buduće generacije. Inicijativom smo željeli pokazati što je sve moguće i nadamo se kako će ovakvih akcija biti sve više. Planiramo čišćenje provoditi svake godine, a zajedno možemo učiniti puno u području Lapada, a i šire u Hrvatskoj – komentira Kadum te ističe kako je Dubrovačko neretvanska županija zbog svog geografskog položaja posebno pogođena strujama koje nanose otpad.

Operacija čišćenja provedena je u koordinaciji s prijateljima i partnerima iz Abyss ronilačkog kluba, Antunom Perušinom i Marom Runjem koji su među prvima u Hrvatskoj pokrenuli podmorsko čišćenje, a ove godine obilježavaju 25 godina djelovanja. Očišćen je jedan hektar, odnosno 10.000 m2 podmorske površine i to je bio tek dio prve faze čišćenja šireg područja.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist