Zanimljivosti

Rotaractovci donirali Društvu distrofičara

Rotaractovci donirali Društvu distrofičara

Velika humanitarna akcija Rotaract kluba Dubrovnik «Zaigraj s Anom i Marinom» uspješno je završila!

Povodom nadolazećih blagdana,  Rotaract klub je Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize donirao 20 ručno izrađenih invalidskih stolica i novčani iznos od 16.441,38 kuna.
 
Naime, kao što je već bilo objavljivano, u rujnu ove godine, mladi rotaractovci, u suradnji s Teniskim centrom Dubrovnik i Rotary klubom, organizirali su humanitarni teniski turnir čiji je prihod bio namijenjen Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize.
 
Turnir je bio amaterskog tipa, muški i ženski, a osim naših sugrađana, turniru su se priključili i najbolji hrvatski tenisači– Marin Čilić i Ana Konjuh, koji su zaigrali u finalu.
 
Cilj projekta bio je omogućiti kupnju i izradu namjenskih pomagala, točnije, 20 invalidskih „stolica“, prilagođenih posebnim potrebama osoba s invaliditetom. Zahvaljujući brojnim donacijama i uspješnosti samog turnira, prihod je bio veći od očekivanog, te su rotaractovci Društvu distrofičara donirali i novčani iznos.
 
Sve invalidske stolice izrađene su ručno, a svrha im je olakšati tešku svakodnevnicu invalida i njihovih obitelji.
 
U prostorijama Društva distrofičara, gdje se održala svečana primopredaja „stolica“,  članovi Rotaracta dočekani su s pljeskom. Štićenici Društva, te njihovi roditelji i prijatelji okupili su se kako bi rotaractovcima zahvalili za iskazanu pažnju i pomoć.
 
– Osmjesi članova Društva, te zahvalnost u očima njihovih bližnjih, najbolja su plaća za naš trud – poručuju iz Rotaracta uz želju da ovakvih projekata u našem Gradu bude sve više.

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist