Aktualno

ROBOCUP AUSTRIA OPEN Hrvatski robotičari ‘pokupili’ 6 zlatnih, 3 srebrne i 2 brončane medalje

Na RoboCup Junior Austria Open 2022 koje se održalo 22. travnja u Weizu u Austriji hrvatski robotičari koji su nastupili s 14 ekipa su osvojili 6 zlatnih, 3 srebrne i 2 brončane medalje. Ovo je prvo uživo natjecanje nakon tri godine zbog pandemije coronavirusa. U Weizu se natjecalo 182 natjecatelja podijeljenih u 57 ekipa. Natjecatelji su bili mladi robotičari iz Austrije, Hrvatske i Slovenije. Na pobjedničkom postolju su se našli i dubrovački mladi robotičari i njihova mentorica.

U kategoriji Rescue Line Primary prvo mjesto je osvojila ekipa ZERO CRO team u kojoj je bio naš Orsat Kralj s Lovrom Dijaničem iz Velike Gorice, a mentorica ekipe je bila Dalija Milić Kralj.

U kategoriji Soccer Light Weight Secondary ekipa Ragusa CRO Team je zauzela četvrto mjesto, a predstavljao ju je uččenik Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik Maroje Glegj s mentorciom Dalijom Milić Kralj.

Višemjesečne pripreme učenika za RoboCup Junior Croatia Open 2022 i RoboCup Junior Austria Open 2022 su se odradile u suradnji Pomorsko-Tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza.

Pročitajte još

HACKATON 2023 Prvo mjesto osvojila ekipa Unidu 1 i uređaj za prevenciju požara

Dulist

STIGLI REZULTATI Prvo ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora na plažama

Dulist

IVEKOVIĆ I TABAK PODNIJELI OSTAVKE Mihaela Mikulandra nova direktorica Čistoće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija