Aktualno

RIVA I PRED ZAVRŠETKOM Ajduković: Želimo ACI marinu Dubrovnik pozicionirati u sam vrh svjetskog nautičkog turizma

RIVA I PRED ZAVRŠETKOM Ajduković: Želimo ACI marinu Dubrovnik pozicionirati u sam vrh svjetskog nautičkog turizma

Nova sezona u ACI marini Dubrov­nik u Komolcu počela je u znaku naj­većih infrastrukturnih radova koji se u njoj odvijaju u zadnjih 30 godina. Posjetili smo marinu početkom ožujka kada je skoro u cijelosti bila jedno
veliko gradilište, a, samo mjesec dana nakon, riva I na kojoj su se izvodili naj­veći radovi na korak je do potpunog završetka.

— Riva I je u završnoj fazi izgradnje, cjelokupno je spojena. Radi se o rivi  duljine 232 metra. Do sada smo na nju, prije radova, mogli privezati 60-ak brodova, a sad ćemo moći privezati pet metara dulje brodove nego dosad. Budući da su brodovi koji nam dolaze sve dulji, na taj se način prilagođa­vamo željama i zahtjevima naših nau­tičara – istaknuo je za DuList direktor ACI marine Dubrovnik Leo Ajduković.

Dodao je kako su u marini već lagano počeli s čišćenjem te se nada da će ovaj zahtjevni projekt biti gotov i prije dogovorenog roka, a to je 2. lipnja.

Kompleksan projekt

— Mogu iskazati zadovoljstvo u ime ACI marine Dubrovnik što smo jedan ovako vrlo kompleksan, najveći infra­strukturni projekt koji je napravljen u zadnjih 30-ak godina u našoj marini, skoro priveli kraju. Riva je široka oko šest metara i mislim da će ona, među ostalim, biti i jedna lijepa šetnica za domaće i strane goste, ali i za Dubrov­čane – rekao je Ajduković.

Početkom ožujka u ACI marini su se spremali na veliki pothvat promjene glavne trafostanice, a kako naglašava Ajduković, ona je uspješno postavljena i spojena te pri tome nisu naišli ni na kakav problem iako je bila riječ o vrlo zahtjevnim radovima zbog kojih ni u jednom trenutku nitko od gostiju nije smio ostati bez napajanja električnom energijom

— Trafostanica je sada skoro dvo­struko jača od one koju smo prije imali pa ćemo od sada, ovom rekonstrukci­jom, moći zadovoljiti i one nautičare koji nam pristižu s najduljim brodo­vima od 40,50 metara. Nakon što zavr­šimo sve radove na rivi I, preostaje nam ishodovanje uporabne dozvole. Po dobivanju sve potrebne dokumen­tacije, stavit ćemo rivu u funkciju. Naj­važnije je da je sve u roku, da nismo imali nikakvih problema. Posebno sam zadovoljan našim poslovnim partne­rom koji izvodi radove, tvrtkom Texo Molior koji odrađuje odličan posao u marini, ali i svim zaposlenicima ACI marine Dubrovnik. Bili smo i jesmo jedna velika obitelj i upravo smo zbog toga te razumijevanja i timskog rada uspjeli ovaj zahtjevan projekt prive­sti skoro samom kraju – naglasio je za DuList direktor ACI marine Dubrovnik.

Gosti maksimalno razumiju

Sezona je u ovoj marini počela već u prvim danima ožujka kada su stigli prvi nautičari što se dogodilo u srcu najvećih radova. Ipak, sve je proteklo
u najboljem redu.

— Žao mi je što su pojedini gosti došli još dok su trajali radovi pa ih nismo dočekali onako pedantno čisti i uredni kako ih inače dočekujemo. Imali smo tada veliku koncentraciju ljudi, mate­rijala i kamiona u ACI marini. Ali, uza sve to, nismo zaprimili nijednu pri­tužbu. Mislim da su gosti i više nego kooperativni te da razumiju situaciju i da nam žele pomoći da ACI marinu Dubrovnik pozicioniramo tamo gdje pripada, a to je sam vrh svjetskog nau­tičkog turizma. Sve funkcionira u naj­boljem redu – poručio je Leo Ajduković.
Direktor ACI marine Dubrovnik dotaknuo se i budućih radova na obnovi ljetnikovca Sorkočević. Nagla­sio je kako se još uvijek aktivno traži odgovarajući fond za financiranje radova. U svakom slučaju, obnova ljet­nikovca je u planu. Uz to, marinu čeka i modernizacija servisne zone.

— Za novu servisnu zonu u fazi smo prikupljanja sve potrebne dokumen­tacije i nadam se da ćemo kroz godinu do godine i pol dana riješiti sve po pitanju tog projekta te da ćemo imati najmoderniju servisnu zonu na jugu Hrvatske. Ona je također vrlo važna zbog nove ponude koju ćemo imati te meštri više neće ovisiti o vremenskim uvjetima nego će na brodovima moći raditi i kada je vrijeme nepovoljno. ACI marinu Dubrovnik sustavno dižemo na višu razinu. Povećavamo uslugu i kvalitetu da jednog dana budemo ‘grad u malome’ kako za domaće i strane goste tako i za Dubrovčane – zaklju­čio je za DuList direktor ACI marine Dubrovnik Leo Ajduković.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 20. travnja 2022.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist