Aktualno

RIT CROATIA Profesori ne traže da učimo napamet nego da razumijemo to što učimo

RIT CROATIA Profesori ne traže da učimo napamet nego da razumijemo to što učimo

Nismo se niti okrenuli, a već je počeo proljetni semestar na RIT Croatia.

I dok su se neki vratili u studentske klupe, neki tek trebaju odabrati što žele studirati. I nije to laka odluka. Budući studenti (i njihovi roditelji) promišljaju o tome koje područje odabrati i gdje će dobiti najbolju pripremiti za svijet koji ih čeka nakon diplome. Promišljaju o tome koliko koja opcija studija košta odnosno koja podrazumijeva najbolji omjer uloženog i vraćenog.

Prijavi se za stipendiju RIT Croatia; fond je veći od 2,6 milijuna kuna!
Iskoristili smo prigodu i o studiju na našem dubrovačkom kampusom popričali s Andreom Kecić, studenticom završne godine studija Service Management. Uz to, u tijeku je natječaj za dodjelu stipendija RIT Croatia čiji fond iznosi više od 2,6 milijuna kuna. 71% kandidata koji su prošle godine zatražili financijsku potporu ostvarilo je pravo na stipendije i financijsku potporu RIT Croatia. Sredstva pokrivaju 10% – 50% školarine. Prijave u ranom upisnom roku zaprimaju se do 15. veljače 2019. Rani upisni rok donosi dodatne prednosti, stoga se PRIJAVI čim prije!

Obrazovanje na našem koledžu razlikuje se od ostalih po tome što stalno primjenjujemo znanje stečeno na predavanju
„Smatram da je naš sistem, u kojem je omjer učenja i rada odličan, jako dobar za studentski život.“ govori Andrea i dodaje: “Upravo zbog toga što nam je raspored takav da stalno nešto radimo i usavršavamo svoje znanje na različite načine, jako brzo savladamo materijal i što je najbitnije – ostane nam u glavi. Ispiti prate predavanje i stalno radimo neke projekte što znači da ne moramo provesti sate i sate učeći napamet po nekoliko stotina stranica materijala nego se naše znanje ispituje kroz praksu, individualne i grupne projekte i ispite koji se odrade odmah po završetku neke nastavne cjeline. Na ovakav način studiranja sam se jako brzo prilagodila i prihvatila ga jer mi ovakav sistem jako odgovara.“ No, uz kvalitetan studij, koledž studentima nudi i druge opcije, poput rada: „Mogućnosti za rad na kampusu su puno veće nego što bi netko pretpostavio.“, govori Andrea. „Imam mnogo prijatelja koji rade na recepciji, u knjižnici, kao asistenti profesorima i tutori za određena predavanja. RIT Croatia stvarno brine o svojim studentima i svi imaju jednaku priliku za zaposlenje na kampusu.

RIT CROATIA Profesori ne traže da učimo napamet nego da razumijemo to što učimo

Andrea je u Americi provela godinu dana studirajući i radeći

Studiranje u SAD-u bilo je jedno od životnih iskustava koje neću nikada zaboraviti
Andrea je provela cijelu godinu na glavnom kampusu RIT-a u Rochesteru. Studirala je dva semestra, a ljeto provela radeći. Kaže da joj je ovo iskustvo ne samo pomoglo da izađe iz svoje „komfort zone“ nego da je upoznala različite ljude i sklopila prijateljstva: „U Americi su svi jako otvoreni prema stranim studentima i svi su spremni pomoći i razumiju da nam treba neko vrijeme da se naviknemo na promjenu okoliša i kulture i moram priznati da mi jako nedostaju svi ljudi koje sam imala čast upoznati i provesti vrijeme s njima.“

Već sam krenula u potragu za poslom i dobila odlične ponude za koje sam jako zainteresirana!
Stručna praksa na RIT Croatia je obvezna i traje 800 – 1200 sati (što je u prosjeku oko 5 – 8 mjeseci), no nije jedino što studente priprema na poslovnu zajednicu. „Smatram da nas tempo na koledžu i način rada stvarno priprema da smo dovoljno sigurni i da se poslodavcima predstavimo kombinacijom dobrog predznanja, prakse i samopouzdanja što nam daje veliku prednost pred konkurencijom. Zahvaljujući podršci iz Ureda za karijere i profesorima, stvorila sam jako dobru mrežu poslodavaca po Hrvatskoj i svijetu i nemam nikakvog straha da ću uspjeti naći posao odmah po završetku faksa. Već sam krenula u potragu i dobila odlične ponude za koje sam jako zainteresirana“, govori Andrea.

RIT CROATIA Profesori ne traže da učimo napamet nego da razumijemo to što učimo

Andreina poruka za kraj? Ako vas muči engleski jezik, to vam je najmanja prepreka:
„RIT Croatia nudi savršen omjer kvalitetnog učenja, zabave i opcija za akademski i profesionalni uspjeh. Ako vas muči engleski jezik, to vam je najmanja prepreka. Predavanja su osmišljena tako da nude bezbroj prilika da postanete sigurni u svoje znanje i podignete razinu jezika, a profesori su puni razumijevanja i podrške te savjeta koji će vas uputiti na pravi put. Ako želite steći kvalitetno radno iskustvo, poslušati izvrsne predavače, upoznati vodeće predstavnike tržišta i putovati svijetom, onda definitivno nemate o čemu previše razmišljati jer upravo sve to možete pronaći na RIT Croatia!“

Šanse da osvojiš stipendiju su velike – prijavi se čim prije putem OBRASCA ZA PRIJAVU

Za više informacija kontaktiraj naš Odjel za upise putem e-maila (admissions@croatia.rit.edu) ili telefonom (Zagreb: + 385 (0) 1 643 9100; Dubrovnik: + 385 (0) 20 433 000).

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist