Aktualno

Ribari se vraćaju na Peskariju!

Peskarija se konačno uređuje za lokalne ribare, o čemu je DuList već pisao u prosincu prošle godine.

Grad Dubrovnik putem tvrtke ‘Sanitat’ kreće u uređenje, a u tijeku su pripreme za početak radova, a ribarnica bi trebala biti završena najkasnije do početka lipnja.

Ribarnica će biti uređena na način da će biti ispunjeni svi zahtjevi koji se odnose na infrastrukturu objekta za djelatnost ribarnice temeljem propisa Europske unije o higijeni hrane.

– Na taj način revitalizirao bi se postojeći prostor te bi se omogućilo da mali ribari iz povijesne jezgre odmah nakon ulova ribu prodaju na ribarnici. Ribarnici bi vratili stari sjaj, na zadovoljstvo ne samo građana nego i turista – naveo je direktor Sanitata Tomislav Tabak.

Naime, koncem prošle godine nekoliko dubrovačkih ribara iskazalo je interes za korištenjem ovog prostora u Portu i to kako bi tu obavljali dio svog ribarskog obrta – čistili i prodavali svoj ulov.

Ribare je podržao i gradonačelnik Mato Franković, koji je naglasio da je uređenje Peskarije samo jedan u nizu projekata koji imaju za cilj podizanje kvalitete življenja unutar povijesne jezgre Grada.

Pročitajte još

GRAD SE ‘ISPRSIO’ Gotovo milijun i pol kuna za Graša i osam koncerata

Dulist

Tomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Dulist

Gabrijela Žalac proslavila rođendan novcima iz EU, potrošila skoro 24 tisuće kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija