Sport

NAPETO DO KRAJA Jugaši upisali pobjedu u četvrtom kolu Regionalne lige

vk jug pobjeda

Vaterpolisti Jug AO upisali su pobjedu protiv Primorja EB, rezultatom 11:12. Dubrovčani su imali težak, podosta zahtjevan vikend iza sebe u Premier ligi. Dva gostovanja, oba kod momčadi koje jesu na papiru slabije, ali su kadre ‘ugristi’ ukaže li im se prilika. Pokazala je to Mladost protiv jugaša u petak u Zagrebu, a nije baš bilo jednostavno Gosparima ni u Rijeci protiv Primorja EB, piše HVS.

Ponovo je bilo ponešto strepnje pred kraj, u zaključnim minutama. One uvodne minute nisu dale naslutiti toliku dramu. Jugaši su poveli 5:2 u prvoj četvrtini. Primorjaši su ipak uspjeli do isteka 15. minute poravnati na 6:6, da bi potom uslijedio novi ‘udar’ jugaša. U pola minute dva gola (Lazić i Cabas, s igračem više odnosno iz protunapada) za novo vodstvo gostiju (8:6) i malo više mira u poluvremenu.

Još više mirnoće je bilo kod jugaša nakon povećanja na 4 gola razlike (10:6), tri i pol minute prije kraja ove dionice. Hinićevi učenici međutim još jednom potvrđuju svoju karakternu crtu neodustajanja. Naime, i nakon vodstva jugaša 11:7 početkom zadnje četvrtine, primorjaši nisu klonili duhom, ni energijom. S tri uzastopna gola u četiri minute, Primorje EB je uspjelo smanjiti na samo gol zaostatka, (11:10 za goste).
Dvije minute prije kraja Amerikanac Daube je povisio prednost (12:10), da bi pola minute kasnije Kadivec s igračem više ponovo smanjio na gol zaostatka Riječana (11:12). Dostatno za malo drame u zadnjih minutu i 20 sekundi, no rezultat se više nije mijenjao, navodi HVS.

 

Foto: VK Jug AO 

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist