Aktualno

REZULTATI KRIZNE 2020. Zračna luka Dubrovnik bilježi pad broja putnika od 88,6 posto

Hrvatske su zračne luke u prvim danima nove godine objavile svoju mjesečnu statistiku za prosinac i time zaključile broj putnika, operacija i tereta u njima za prethodnu, kriznu 2020. godinu, godinu u kojoj je komercijalno zrakoplovstvo doživjelo svoj najveći pad u povijesti! Hrvatske su zračne luke u kriznoj, 2020. godini prihvatile i otpremile manje od 2.2 milijuna putnika!, piše Croatian Aviation.

Prosinac je u svim hrvatskim zračnim lukama bio izrazito skroman, glavna hrvatska zračna luka, ona zagrebačka, imala je 41.498 putnika (prosinac 2019. 231.145 putnika) te nije uspjela doći do milijuntog putnika u 2020. godini.

Jedna od najvećih gubitnica u ovoj krizi svakako jest Zračna luka Dubrovnik. Zračna luka u travnju je bila zatvorena za promet, dok je isti u svibnju i lipnju bio vrlo loš. Porast broja putnika zabilježen je tek u srpnju i kolovozu, no nedovoljno kako bi se izbjegao veliki pad broja putnika. Iako je veliki broj kompanija letio prema Dubrovniku ovog ljeta, zrakoplovi su bili više prazni nego puni, što potvrđuje i statistika.

Zračna luka Dubrovnik bilježi pad broja putnika od 88,60 posto u odnosu na 2019. godinu (330 147 u 2020. u odnosu na 2 896 227 putnika u 2019. godini).

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

VRIJEDNO PRIZNANJE Plava vrpca Vjesnika za četiri dubrovačka policajca koji su spasili 36 migranata

Dulist

8. Forum obiteljskog smještaja: U borbi za turistički kolač odlučujuća će biti organiziranost, ne samo sigurnost

Dulist

GENERALNI DIREKTOR ‘PERVANOVA’ DUBROVČANIN STJEPAN VOJINIĆ O NOVIM PLANOVIMA Nakon mega tvornice u Ogulinu, u Dubrovačkom primorju gradimo hotel i turističko naselje

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija