DuList IN

Restoran 360 otvara svoja vrata gostima

Restoran 360 otvara svoja vrata gostima

Restaurant Dubrovnik 360, s Michelinovom zvjezdicom osvojenom 2018., a potvrđenom i ove godine,
otvara svoja vrata u petak, 7. svibnja.

Ideja gastronomskog tematiziranja ikoničkih pojmova dubrovačke i hrvatske gastronomije, ostaje nit za chefa Marija Curića koju u sezoni 2021. razvija u dva smjera i dva jelovnika: jedan čine klasici iz prethodnih sezona, a drugi nešto smjelije interpretacije jela iz hrvatsko-mediteranskog i hrvatsko-kontinentalnog bazena.
-Izražajni, odlično definirani okusi osnovne namirnice i harmonične kombinacije okusa te uvijek zadržan fokus na teksturi, još su precizniji u 2021. Marijo Curić novim se menijem počeo baviti već u studenom
2020., a kako je staž kod Claire Smith morao biti otkazan, napajao se literaturom, te finim uštimavanjem i preciznim bilježenjem došao do rezultata vidljivih u jelima ovogodišnje sezone. Tako su klasici s prvog menija dobili posve nove priloge, a obilje vremena i polaganost kojom je mogao proučavati literaturu te se posvetiti razmišljanju i stvaranju, godilo je kreativnom procesu chefa Marija Curića. Iz jelovnika 2021 ističemo trlju pečenu na tavici sa cherry octom i salikornijom, sljubljenu uz bouillabaisse od jastoga i kavijar te interpretaciju bakalara s krumpirom koji u Curićevoj verziji dolazi obogaćen dimljenom jeguljom, kozicama al crudo. Ljubitelji mesa mogu uživati glazirani vrat crne slavonske svinje poslužen s teksturama balančane (kiseljen, kuhan, dehidriran, pečen), uz glaze od umaka od šljiva – najavljuju iz 360.
Vinska karta za koju se brinu Miho Vidak – glavni sommelier i Rudolf Papac – direktor restorana, sadrži više od 500 etiketa iz svih dijelova starog i novog svijeta, uz iznimnu ponudu autohtonih sorti i vina iz regije. Fokus u sljubljivanju vina i hrane stavljen je upravo na hrvatske autohtone sorte čime se dodatno žele podržati lokalni proizvođači, jer je pandemijska kriza ozbiljno pogodila domaću vinsku scenu. U barskom dijelu, restoran u sezoni 2021. obogaćuje ponudu nisko alkoholnih pića kroz tropske TIKI-style koktele, igrajući se rumovima i začinima, ističu iz restorana. Restoran poslužuje samo večeru, a rezervacija je obavezna.

Zatvaranje sezone je planirano za 31.10.2021. godine.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović