Koronavirus u Hrvatskoj

Respiratorna trijaža ‘preselila’ iz kafića Sveti Vlaho na drugu lokaciju

bolnica trijaza07

Prostor za respiratornu trijažu ispred Opće bolnice Dubrovnik od ovog je četvrtka na drugoj lokaciji.

-Trijažni centar premješten je nekoliko metara od prethodne pozicije u prostoru kafića kojemu je kao i ostalim ugostiteljskim objektima dozvoljen ponovni rad u ponedjeljak 11. svibnja. Također,  radi se o izoliranom i potpuno odvojenom prostoru – rekao nam je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Naime, od 21. ožujka ugostiteljski objekt Sveti Vlaho služio je bolnici kao trijažni prostor, s obzirom da je bio zabranjen rad ugostiteljskih objekata. Međutim, odlukom stožera 11. svibnja kafići i restorani ponovno mogu početi s radom. Zbog toga je trijaža preseljena u nesporednu blizinu lokala, prije ulaska na Objedinjeni hitni bolnički prijem.

Podsjetimo, u adaptirani ugostiteljski objekt Sveti Vlaho smještale su se osobe kojima je, nakon kozultacije s vlastitim liječnikom i epidemiologom, rečeno da se prijave u OB Dubrovnik. Tamo su bile podvrgnute obradi kojom bi se ustanovilo jesu li pozitivni na COVID-19 infekciju. Od ovog četvrtka svi koji trebaju obradu na COVID mogu, prema istom protokolu, doći na novu lokaciju repiratorne trijaže.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist