Aktualno

RENESANSNO ZDANJE NA LOPUDU Luksuzni ljetnikovac prodaje se za 2,7 milijuna eura!

RENESANSNO ZDANJE NA LOPUDU Luksuzni ljetnikovac prodaje se za 2,7 milijuna eura!

Rijetko se kad na tržištu nekretnina može pronaći dragulj poput povijesnog ljetnikovca iz 16. stoljeća smještenog na čarobnom Lopudu, tik uz rivu i botanički park s kojim ima direktan kontakt, odnosno izlaz u park. Ljetnikovac se ekskluzivno prodaje u ponudi dubrovačke tvrtke za nekretnine Libertas Inženjering iz koje su nam otkrili više detalja o ovom impresivnom zdanju, stotinama godina u posjedu barunske loze Mayneri, koja je između ostalog poznata po posjedu impresivnih europskih zdanja, poput torinske Palazzo Ceriana Mayneri, istaknut će.

Obnovljen po pravilima struke
—U svojoj izvornosti riječ je o renesansnom ljetnikovcu, po strogim konzervatorskim pravilima struke obnovljen 2007. godine u zbilja specifičan, nostalgičan, romantičan i impresivan boutique hotel za probrane goste, te samo godinu iza dobiva i prestižan epitet uglednog britanskog Observera koji ga je pozicinirao na svojoj listi u TOP 20 boutique hotela cijelog širokog i zadivljujućeg Mediterana – naglasio nam je Goran Pikunić, osnivač i direktor Libertas Inženjeringa. Saznali smo i to kako je glavna zgrada podijeljena na tri etaže i ukupne je površine 258 metara četvornih. U prizemlju se, naglašavaju nam iz agencije, nalaze predsoblje, recepcija, restoran, kuhinja s ostavom, blagovaonica i wc, sve sa standardima prepoznatima od turističke struke. Uz glavni objekt na imanju je i aneks s dvije etaže. Njegovo prizemlje nudi spavaću sobu, kupaonicu, sobu za osoblje, dodatni WC i ostavu. Na katu je pri obnovi zamišljen i izveden dvosoban stan s posebnim ulazom.

Ujedno i botique hotel
—U stražnjem dijelu imanja, svakako vrijedi naglasiti, nalazi se ruševna nekretnina površine 137 metara četvornih iz koje se obnovom sukladno okruženju sjaja može dobiti kuća u mirnom dijelu posjeda ili dodatna smještajna jedinica – ističe Pikunić. S obzirom da je lopudski ljetnikovac ujedno i boutique hotel, budući vlasnik može nastaviti s djelatnošću ili pak staviti vlastiti pečat, odnosno učiniti ovo čarobno mjesto privatnom rezidencijom. Dodajmo i to kako je 2007. godine obnovljen u impresivan boutique hotel prema strogim kontervatorskim pravilima struke, a svega godinu nakon dobiva svoje mjesto na listi TOP 20 boutique hotela Mediterana prema pisanju britanskog Observera. Za kraj, dodajmo i to kako je, ukoliko se odlučite na kupovinu šarmantnog ljetnikovca, njegova cijena u ovom trenutku 2.700.000 eura, odnosno 20.287.060 kuna. Impresivna cijena za impresivnu nekretninu.

Objavljeno u tiskanom izdanju 24. kolovoza 2022.

Foto: Libertas Inženjering

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist