Kultura

RENESANSNI VRT Dubrovčani uživali u multimedijalnom koncertu u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

RENESANSNI VRT Dubrovčani uživali u multimedijalnom koncertu u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Dubrovačka publika i ovog ljeta ima priliku uživati u ladanjskim ponedjeljcima u ljetnikovcu Bunić Kaboga. Naime, ovog je ponedjeljka navečer otvoreno novo, ovoljetno izdanje projekta ‘Renesansni vrt’ udruge Sve ostalo je glazba, baziran na suvremenoj interpretaciji baštine pod simboličnim nazivom ‘Amaryllis’. Ovaj se program izvodi već tradicionalno u ljetnikovcu Bunić Kaboga, uz potporu Zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika te u koprodukciji s Dubrovačkom baštinom.

Ovogodišnje izdanje ‘Renesansnog vrta’ donosi nekonvencionalno koncipiran program kroz intermedijalnu izvedbu. Polazeći od mitskog, svaka je izvedba ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge SOG, uz koju će u komornom ansamblu nastupiti sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek.

-Iznimno nam je drago da smo u ovim vrlo izazovnim vremenima za umjetnost općenito se uspjeli kreativno izraziti i osmisliti novo izdanje projekta Renesansni vrt koji će, nadamo se, svim našim posjetiteljima pružiti drukčiji pogled na kulturnu baštinu, odnosno njenu interpretaciju u suvremenom ruhu. Radi se, naime, o intermedijalnoj izvedbi tijekom koje se prožimaju žive glazbene izvedbe, a kroz audio-vizualni medij ocrtavaju se manje poznate priče i sudbine protagonista dubrovačkih salona prošlosti. Zbog toga ovoljetno izdanje nosi podnaslov Amaryllis koji je višeslojan; nosi simboliku koja nadilazi fizičku ljepotu i karakterizira onu duhovnu. Na taj način nastojimo oživjeti prostore ljetnikovaca Rijeke dubrovačke – poručila je autorica i umjetnička voditeljica pijanistica Ivana Jelača.

Domaćin događaja je Marojica Bijelić, dugogodišnji suradnik udruge SOG. Autorice dokumentarno-vizualnih materijala su Ivana Jelača i Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski, a u projektu su sudjelovali i polaznici radionice M.U.Z.A. pod mentorstvom Matilde Perković. U autentičnom ambijentu obnovljenog ljetnikovca Bunić-Kaboga, novo izdanje projekta Renesansni vrt izvodi se kroz još tri Ladanjska ponedjeljka; točnije 26. srpnja te 2. i 9. kolovoza s početkom u 21 sat.

Ulaznice se mogu kupiti online putem linka na web stranici udruge www.sveostalojeglazba.hr dok su za građane Republike Hrvatske osigurane gratis ulaznice. U ulaznicu je uračunat i posebno organiziran prijevoz za publiku-polasci s Pila i autobusne stanice u Vukovarskoj ulici kod Tommyja, ali isključivo uz najavu na mail angela@eventlab.hr ili pozivom na mob 098 873 122.

Na izvedbu je moguće doći osobnim automobilom, uz osiguran besplatan parking u neposrednoj blizini ljetnikovca. Kapacitet gledališta je limitiran, izvedba je organizirana prema preporukama HZJZ-a uz poštivanje epidemioloških mjera te stoga nije potrebno predočenje Covid potvrda.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist