Aktualno

Rektor Burum pojasnio zašto Studentski dom ide pod hipoteku uz kredit od devet milijuna kuna

Studentski centar Dubrovnik uzima kredit od devet milijuna kuna i stavlja pod hipoteku Studentski dom kako bi isfinancirao završetak realizacije projekta ‘Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku’. Iako je ova informacija ‘podigla prašinu’ u javnosti, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum pojasnio je za DuList o čemu je točno riječ.

-Točno je da se diže kredit i da se Studentski dom stavlja pod hipoteku, ali u tome nema ništa sporno. Naime, dobili smo za to suglasnost Ministarstva financija te je odluka donesena uz razgovore s ministrom Zdravkom Marićem i Radovanom Fuchsom. Riječ je o devet milijuna kuna koje mi imamo na računu. S obzirom da su sada krediti izrazito povoljni, iz ministarstva su savjetovali da zadržimo naše novce na računu, a dignemo povoljan kredit za završetak realizacije svega potrebnog oko Studentskog doma. Nije se Sveučilište zaduživalo jer bi to povećalo javni dug Republike Hrvatske, već Studentski centar jer je on u vlasništvu Sveučilišta i ne potpada pod javni dug. Dogovor u ministarstvu je bio takav da uzmemo kredit. Mi bismo svakako dio morali platiti od svojih sredstava za završetak realizacije pa je ovo ispala dobra prilika koju smo prihvatili – istaknuo je rektor Burum.

Prema odluci o kojoj se raspravljalo i krajem ožujka na sjednici Senata Sveučilišta u Dubrovniku, dana je suglasnost za osnivanje založnog prava (hipoteke) na nekretnini Studentski dom Dubrovnik I.

-Daje se suglasnost Studentskom centru Dubrovnik za osnivanje založnog prava u korist OTP banke d.d., na novoizgrađenoj nekretnini Studentski dom Dubrovnik, u ukupnoj vrijednosti od 8.800.000,00 kn, a kao instrument osiguranja za zaduživanje Studentskog centra Dubrovnik za završetak realizacije projekta ‘Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku. II. – stoji u odluci.

 

Pročitajte još

POVIJESNI TRENUTAK! Hrvatska je od danas cjelovita, spaja se zadnji dio Pelješkog mosta

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

USUSRET 24. MARATONU Izaslanstvo Udruge lađara Neretve na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija