Aktualno

Rektor Burum pojasnio zašto Studentski dom ide pod hipoteku uz kredit od devet milijuna kuna

Studentski centar Dubrovnik uzima kredit od devet milijuna kuna i stavlja pod hipoteku Studentski dom kako bi isfinancirao završetak realizacije projekta ‘Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku’. Iako je ova informacija ‘podigla prašinu’ u javnosti, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum pojasnio je za DuList o čemu je točno riječ.

-Točno je da se diže kredit i da se Studentski dom stavlja pod hipoteku, ali u tome nema ništa sporno. Naime, dobili smo za to suglasnost Ministarstva financija te je odluka donesena uz razgovore s ministrom Zdravkom Marićem i Radovanom Fuchsom. Riječ je o devet milijuna kuna koje mi imamo na računu. S obzirom da su sada krediti izrazito povoljni, iz ministarstva su savjetovali da zadržimo naše novce na računu, a dignemo povoljan kredit za završetak realizacije svega potrebnog oko Studentskog doma. Nije se Sveučilište zaduživalo jer bi to povećalo javni dug Republike Hrvatske, već Studentski centar jer je on u vlasništvu Sveučilišta i ne potpada pod javni dug. Dogovor u ministarstvu je bio takav da uzmemo kredit. Mi bismo svakako dio morali platiti od svojih sredstava za završetak realizacije pa je ovo ispala dobra prilika koju smo prihvatili – istaknuo je rektor Burum.

Prema odluci o kojoj se raspravljalo i krajem ožujka na sjednici Senata Sveučilišta u Dubrovniku, dana je suglasnost za osnivanje založnog prava (hipoteke) na nekretnini Studentski dom Dubrovnik I.

-Daje se suglasnost Studentskom centru Dubrovnik za osnivanje založnog prava u korist OTP banke d.d., na novoizgrađenoj nekretnini Studentski dom Dubrovnik, u ukupnoj vrijednosti od 8.800.000,00 kn, a kao instrument osiguranja za zaduživanje Studentskog centra Dubrovnik za završetak realizacije projekta ‘Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku. II. – stoji u odluci.

 

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija