Grad

REKORDNE BROJKE Vlahušić: Dok neki pričaju ‘duplo bolje’, mi sve to realno ostvarujemo

REKORDNE BROJKE Vlahušić: Dok neki pričaju 'duplo bolje', mi sve to realno ostvarujemo

Dok neki pričaju ‘duplo bolje’, mi sve to realno ostvarujemo, a to se vidi po turističkim brojkama – rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić na današnjoj konferenciji za medije posvećenoj turističkim rezultatima u 2016. godini.

-Kraj kolovoza u Dubrovniku je tek 75 posto ukupne sezone, a u drugim destinacijama je to 90 posto. Ove godine očekujemo i milijunti dolazak, nešto što je dosad bilo neočekivano, a prijeći ćemo i 3,6 milijuna noćenja. A nismo ni kamperska ni granična destinacija – istaknuo je Vlahušić. Inače, u kolovozu je privatni smještaj prvi put uspio prestići hotelski po broju noćenja, 354 tisuće prema 342 tisuće.

-Privatni smještaj je eksplodirao, a u odnosu na 2008. godinu brojka je tri i pol puta veća – zaključio je Vlahušić, dodavši kako ove godine nema nijednog negativnog medijskog napisa.

-Živimo u ‘good news’ gradu. Skoro pa da ne znamo koja je loša vijest bila u Dubrovniku ove godine – mišljenja je Vlahušić. Dodao je kako će ubuduće naglasak biti na brendiranju Dubrovnika.

-Želimo se baviti povezivanjem s najvažnijim svjetskim brendovima, ponajprije u filmskoj industriji. Nakon Igre prijestolja i Star Warsa stiže nam trilogija o Robin Hoodu – objasnio je Vlahušić.

-Iza nas je rekordnih osam mjeseci. Rezultati su izvrsni. U prvih osam mjeseci imali smo oko 740 tisuća dolazaka, što je deset posto više nego lani, a 2,6 milijuna noćenja, što je 12 posto više nego lani. Ovom treba dodati i brojke iz nautike, gdje smo zabilježili oko 175 tisuća noćenja. Trenutno je u gradu oko 16 tisuća gostiju -istaknula je tom prilikom direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić, ocijenivši sezonu izazovnom.

-Privatni je smještaj svake godine u stalnom porastu, a zabilježili smo preko 2500 novih ležaja u odnosu na lani. Ništa se od toga ne događa slučajno, već je rezultat velikog truda i angažmana, kojim podižemo kvalitetu, što prepoznaju i gosti i svjetski mediji. -kazao je gradski pročelnik za poduzetništvo, turizam i more Vlaho Margaretić, dodavši kako je Dubrovnik zabilježio i rekordnu nezaposlenost od 4,9 posto.

Inače, tromilijunto noćenje očekuje se između 15. i 20. rujna, što će biti dva tjedna ranije nego lani, i prema najavama bit će obilježen na poseban način.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist