Aktualno

REKONSTRUKCIJA Zavrelje dobilo novu vodoopskrbnu mrežu

REKONSTRUKCIJA Zavrelje dobilo novu vodoopskrbnu mrežu

Vodovod Dubrovnik rekonstruirao je 230 metara mreže vodoopskrbe u Zavrelju. Umjesto dotrajalog polietilenskog cjevovoda na kojem su se učestalo događali kvarovi postavljene su nove cijevi od nodularnog lijeva i pocinčanog čelika.

– Nakon što smo na ovom cjevovodu imali učestala puknuća, a stanovnici često prijavljivali oscilacije u pritisku, odlučili smo zamijeniti kompletan cjevovod, ali i regulaciju dotoka vode. Stoga smo prije samih radova na rekonstrukciji mreže prvo zamijenili tamošnje hidroforsko postrojenje i ugradili moderne pumpe s frekventnom regulacijom tlaka, a s ovom rekonstrukcijom sada smo stanovnicima dugoročno osigurali nesmetanu opskrbu pitkom vodom – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić i dodao da su u sklopu radova zamijenjeni postojeći priključci te postavljena hidrantska mreža.

Ovim radovima ujedno su stvoreni preduvjeti za spajanje Zavrelja s budućim sustavom Klokurići-Krstac kojeg Vodovod planira izgraditi kroz projekt Aglomeracije Župa dubrovačka.

– Dok se Aglomeracija Dubrovnik zahuktava Vodovod već priprema dokumentaciju za sljedeći veliki projekt, a to je Aglomeracija Župa dubrovačka. Trenutno se priprema sva potrebna dokumentacija kako bi i taj projekt mogli uspješno prijaviti za sufinanciranje EU sredstvima. Mislim da ne moram naglašavati koliki će značaj tog projekta biti za Župu, stoga pažljivo izrađujemo potrebne projekte kako bi osigurali da njegova realizacija prođe u najboljem mogućem redu, a tamošnji stanovnici dobiju moderan sustav vodoopskrbe i odvodnje u svim dijelovima općine – zaključio je Matušić.

Rekonstrukcija cjevovoda u Zavrelju bila je vrijedna oko 350 tisuća kuna, a radove koji su trajali tri tjedna Vodovod je financirao vlastitim sredstvima.

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist