Sport

REGIONALNA VATERPOLSKA LIGA Jug nakon peteraca izgubio od Novog Beograda

jug novi beograd3

Jug nije uspio pomoći sebi, a ni Jadranu u drugoj utakmici drugog kruga turnira najboljih pet klubova Regionalne vaterpolske lige. Dubrovčani su poraženi od Novog Beograda nakon peteraca 14:16.

Jug više ne može do prvog mjesta, odnosno ostaje bez titule koju je lani osvojio u Beogradu u finalu protiv Jadrana. Sada su drugačija pravila, dva turnira, jedan je već odigran, ovo je završni. Pobjednik je onaj s najviše bodova, javlja Dalmacija News.

Jadran uoči posljednja dva dana ima 17 bodova iz 7 utakmica, Novi Beograd 14 iz 6, Jug 12 iz 7, Crvena zvezda 3 iz 6, Jadran Herceg Novi 2 iz 6. O pobjedniku će odlučivati utakmica Jadrana i Novog Beograda u subotu u 19.45 sati.

Jug je bolje otvorio utakmicu i vodio 7:5 nakon dvije četvrtine. Novi Beograd je izjednačio na 9:9 prije ulaska u posljednjih osam minuta, a izjednačeno (11:11) je bilo i na kraju, pa je uslijedio rasplet preko peteraca. Toni Mozara je promašio prvi peterac kod Juga i to je presudilo.

Za Jug je tri pogotka dao Marko Žuvela, po 2 Bogdan Đerković, Hannes Daube i Rino Burić, a po jedan Sergi Cabanas i Goran Grgurević.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

Mateo Jerković viceprvak HEP prvenstva Hrvatske

Dulist

PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU Dubrovčanin Mateo Jerković u finalu parova do 16 godina

Dulist

[FOTO] PRVENSTVO DALMACIJE Sjajni rezultati Atletskog kluba Dubrovnik!

Dulist