Sport

Regionalna vaterpolska liga igrat će se turnirski u proljeće 2021.

Regionalna vaterpolska liga igrat će se turnirski u proljeće 2021.

Nacionalni savezi Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije, a koji organizacijski stoje iza Regionalne vaterpolske lige, usuglasili su se da će se ovo nadmetanje u sljedećoj natjecateljskoj sezoni 2020./21. odvijati izmijenjeno u odnosu na dosad uobičajena izdanja. Naime, kako javlja HVS, uslijed pandemije koronavirusa koja je ujedno i značajno otežala financijsku situaciju u praktički svim klubovima, odlučeno je da se sljedeće sezone neće igrati Regionalna liga klasičnim ligaškim sustavom. Svaka će država odnosno nacionalni savez održati svoje nacionalno prvenstvo, da bi se u proljeće 2021., okvirno u ožujku ili travnju navedene godine, kada se steknu uvjeti, odigrala turnirska završnica Regionalne lige.

Sustav natjecanja za RVL u sezoni 2020./21., broj klubova i kalendar će Upravni odbor RVL donijeti naknadno, nakon pomnijeg uvida u razvoj stanja s pandemijom, ali i nakon spoznaje FINA i LEN kalendara natjecanja za 2020./21.
Sva četiri nacionalna saveza (Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije) čvrsto podržavaju natjecanje Regionalne vaterpolske lige, te su odlučni učiniti sve da ono opstane i u budućnosti.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist