Sport

Regionalna vaterpolska liga igrat će se turnirski u proljeće 2021.

Nacionalni savezi Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije, a koji organizacijski stoje iza Regionalne vaterpolske lige, usuglasili su se da će se ovo nadmetanje u sljedećoj natjecateljskoj sezoni 2020./21. odvijati izmijenjeno u odnosu na dosad uobičajena izdanja. Naime, kako javlja HVS, uslijed pandemije koronavirusa koja je ujedno i značajno otežala financijsku situaciju u praktički svim klubovima, odlučeno je da se sljedeće sezone neće igrati Regionalna liga klasičnim ligaškim sustavom. Svaka će država odnosno nacionalni savez održati svoje nacionalno prvenstvo, da bi se u proljeće 2021., okvirno u ožujku ili travnju navedene godine, kada se steknu uvjeti, odigrala turnirska završnica Regionalne lige.

Sustav natjecanja za RVL u sezoni 2020./21., broj klubova i kalendar će Upravni odbor RVL donijeti naknadno, nakon pomnijeg uvida u razvoj stanja s pandemijom, ali i nakon spoznaje FINA i LEN kalendara natjecanja za 2020./21.
Sva četiri nacionalna saveza (Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije) čvrsto podržavaju natjecanje Regionalne vaterpolske lige, te su odlučni učiniti sve da ono opstane i u budućnosti.

Pročitajte još

SJAJNA VIJEST Erik Antolović dvostruki prvak države!

Dulist

[VIDEO] Hajduk stigao na Gnjile, sve je u znaku konavoskog stogodišnjaka!

Dulist

RAZGOVOR S MEDOM Srce mi je zaigralo kad sam dobio poziv. Napravit ću sve da opravdam povjerenje

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija