Sport

REGIONALNA LIGA Jug u Prvoj jakosnoj skupini

REGIONALNA LIGA Jug u Prvoj jakosnoj skupini

Odlukom Upravnog odbora HVS-a u vaterpolo sezoni 2015./16. uvodi se novi sustav natjecanja Triglav regionalne vaterpolo lige, koja će se igrati u dvije jakosne skupine – A1 i A2, u kojima nastupaju najbolji hrvatski, srpski, crnogorski i slovenski klubovi.

Hrvatska u A1 skupini ima pet predstavnika: Jug CO, HAVK Mladost, Mornar, OVK POŠK i Primorje EB, a ostali su Partizan RFB, Crvena zvezda, Jadran Carine HN, Vojvodina i Radnički.

U novom sustavu igrat će se dvokola vikendom (petak – nedjelja). U A2 skupini su splitski Jadran, Medveščak, Solaris, Budva, Primorac, Cattaro, Nais iz Niša te predstavnik Slovenije.

Desetoplasirani iz A1 skupine ispada u A2, prvoplasirani iz A2 ulazi u A1, dok deveti iz A1 i drugi iz A2 razigravaju za ostanak, odnosno ulazak u A1 skupinu. Prvo kolo na rasporedu je 25. rujna.

U drugom dijelu Prvenstva RH igraju se ove sezone po dvije četvrtfinalne utakmice i to na način da sukladno plasmanu svih 8 hrvatskih klubova u A1 i A2 regionalnoj ligi. Polufinale se igra na dvije dobivene utakmice, a finale se igra na tri dobivene utakmice. Poraženi igraju za plasman od petog do osmog mjesta.

Inače, došlo je do promjene i u Upravnom odboru HVS-a, gdje su umjesto Gorana Hrnića, Lukše Jakobušića i Damira Radonića novi članovi Hrvoje Akrap i Tomislav Dumančić.

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist