PolitikaUrednički izbor

‘Reda mora biti, ali mora biti i glazbe jer smo turistički grad’

'Reda mora biti, ali mora biti i glazbe jer smo turistički grad'

Stanovnici Gradskog kotara Pile Kono zatražili su od gadonačelnika da se na parkingu na Pilama vrati 15 minuta za ulazak i izlazak s parkinga jer je u 5 minuta mnogima od njih to nemoguće. Upitao je o tom problemu gradonačelnika vijećnik Nikša Selmani (Srđ je Grad) pročitavši i pismo u kojem ga čak pitaju ima li čovječnosti i osjećaja za ljude.

-Prilikom donošenja odluke o smanjenju s 15 na 5 minuta svi smo bili suglasni s tim uključujući i vašeg prethodnika. Koristili smo se statističkim podacima. Naime, u 2018. godini osim Uber vozila pravo besplatnog petnaestominutnog izlaska iskoristilo se 50 puta. Temeljem toga smo odlučili promijeniti odluku. Uvijek se i griješi, stoga smo u razgovoru s direktorom Sanitata svi stanovnici će se prijaviti s registarskim oznakama u sustav te će im biti moguć ulazak i izlazak s parkinga u 15 minutea – odgovorio je Franković.

Drugo pitanje vijećnika Selmanija odnosilo se na buku tijekom noći, na što je Franković istaknuo kako smo jeidni grad u Hrvatskoj koji je izvođenje glazbe na javnim površinama ograničio na 23.30 sati.

-Jedini grad koji je to počeo kažnjavati je ponovno Dubrovnik. Toliko o tome koliko razumijem naše sugrađane, ali razumijem i da smo turistički grad i ne možemo ići po cesti sankcionirati nekoga tko glasno viče. Vi svi kao i ja ovdje živimo od turizma, a podsjetit ću te što su vam pisali na 1990-e godine kad ovdje nije bilo ni duha. Kako je onda bilo? Reda mora biti, glazbe mora biti, mi smo turistički grad, malo se moramo i strpiti ne na uštrb kvalitete života – rekoa je gradonačelnik dodavši kako je zanimljivo da pisam stižu danas dok ih u zadnjih pet godina nije bilo.

-Ima puno nereda u prostoru, a proizvodimo ga mi sami – zaključio je Franković.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist