Sport

RECCO – JUG Dubrovački studenti okupirali Genovu

Recco Jug studenti

Večeras u 21 sat u talijanskom Soriju igra se utakmica 6. kola LEN Lige prvaka između PRO Recca i Jug Croatia osiguranja.

Utakmicu u izravnom prijenosu možete pratiti na DUTV-u i putem live streaminga na stranicama Juga www.jug.hr. Dubrovački studenti doslovno su okupirali Genovu, razvili Jugove šalove i izazvali veliki interes mještana.

Vaterpolisti Juga iznimno su svjesni važnosti utakmice koja im u ovogodišnjoj euro-sezoni može donijeti puno toga. Bod(ovi) iz Italije mogli bi značiti i plasman na Final 6 u Barceloni. No, do kraja je još puno utakmica i puno je bodova u opticaju.

– Istina, ali smo vrlo dobro svjesni da bismo povoljnim rezultatom u Italiji iz igre izbacili Recca. Naravno, sve uvijek govorimo uz uvjet da u Dubrovniku pobijedimo sve utakmice do kraja. Dakle, večerašnji susret smatramo prvom set loptom – kazao nam je uoči puta Veselin Đuho trener Juga CO.

U Italiju su stigla i dva autobusa dubrovačkih studenata iz Zagreba. Polazak je bio točno u ponoć, a atmosfera u oba autobusa odlična. I Jug je poslao svog predstavnika koji se zahvalio studentima kazavši kako nema tog vaterpolskog kluba kojega bi u ovom trenutku pratila dva autobusa navijača, nadajući se kako će uz njihovu pomoć Jug doći do tako željenih bodova.

– Svjesni smo da će biti teška utakmica i da je riječ o dvije vrhunske momčadi, ali mi vjerujemo u pobjedu – kazao nam je predsjednik USD Libertas Andro Radić.

Nasmijani i veseli navijači Juga razvili su voje šalove u Genovi. Dok su navijali za Juga slučajni prolaznici su ih slikavali, a zvuči gotovo nevjerojatno, damo je jedna starija žena pitala o kome se radi. Mladić pokraj nje odmah ju je upoznao:

– To su Hrvati, Jug, Dubrovnik…. Vaterpolo!
A naši su nastavili: ‘Tre, tre, trese se…’

Tekst i foto: jug.hr

Pročitajte još

HRVATSKA FLAG FOOTBALL LIGA Dvije pobjede i jedan poraz za Sharkse

Dulist

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist