Aktualno

RAZVESELILE KORISNIKE Članice Amfore zapjevale u portunu Domus Christija

Ženska klapa „Amfora“ zapjevala je u ponedjeljak portunu najpoznatijeg dubrovačkog Doma za starije i nemoćne „Domus Christi“ koji na istom mjestu postoji gotovo sedam stotina godina.

Korisnicama i korisnicima ovoga doma unutar zidina pjesmom su uljepšali ovu toplu ljetnu večer odvlačeći njihovu pozornost od teških misli i donoseći im radost pjesme. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera svojim nastupom su im pokazali da nisu sami i zaboravljeni u ovom vremenu pandemije. Klapa je uz nekoliko duhovnih skladbi klapa izvela i nekoliko popularnih, a neki korisnici su sjedeći u svojim stolicama i sami zapjevali.

Ravnateljica Doma Mirjana Vujnović zahvalila je na kraju klapi na dolasku i pjevanju čime su razveselili korisnike u ovim okolnostima u kojima sada žive, ne samo oni ovdje nego i starije osobe u drugim dijelovima svijeta. Željeli smo vam donijeti malo ljubavi, rekla je jedna članica klape na što su korisnici pljeskom zahvalili.

„Zagrlimo pjesmom starije“, naziv je inicijative Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupijske konferencije čiji predsjednik je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Ovom inicijativom želi se starijim osobama u domovima pružiti osjećaj blizine i ljubavi cijele zajednice jer su zbog epidemioloških mjera prilično usamljene i izolirane od vanjskog svijeta. I pokazati im, uz pridržavanje mjera HZJZ, da nisu sami i zaboravljeni, da se na njih misli. Inicijativa je usmjerena prema klapama kao izvođačima koji pjesmom ohrabruju starije, a na području Dubrovačke biskupije ovu inicijativu je realiziralo biskupijsko Vijeće za život i obitelj.

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija