Aktualno

Razmjena iskustava iz palijativne medicine

Razmjena iskustava iz palijativne medicine

Potpisan je Sporazum o znanstvenoj, edukacijskoj i stručnoj suradnji između Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

i Opće bolnice Dubrovnik.

Sporazum su potpisali dekan Medicinskog fakulteta Akademik Davor Miličić i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan, dipl.iur. u prostorima CEPAMET-a u nazočnosti 120 polaznika tečaja trajnog usavršavanja prve kategorije „Osnove palijativne medicine“, koji se održava u CEPAMET-u, a među kojima je devet zdravstvenih profesionalaca zaposlenih u Općoj bolnici Dubrovnik (medicinske sestre, psiholozi, socijalni radnici).

Potpisanim Sporazumom želi se unaprijediti međusobna stručna, edukacijska i znanstvena suradnja i to kroz organizaciju zajedničkih edukacijskih projekata iz područja palijativne medicine i komunikacije u medicini za sve profesionalce u zdravstvenom sustavu i javnost; kroz organizaciju zajedničkih nastavnih aktivnosti na preddiplomskoj, diplomskoj, integriranoj preddiplomskoj i diplomskoj i poslijediplomskoj nastavi za sve profesionalce u zdravstvenom sustavu; kroz razmjenu stručnih iskustava iz područja palijativne medicine i komunikacije u medicini; kroz osmišljavanje i realizaciju zajedničkih znanstveno-stručnih projekata te izradu zajedničkih publikacija; te kroz suradnja s ostalim domaćim i međunarodnim institucijama i organizacijama.

Predstojnik CEPAMET-a prof.dr.sc. Veljko Đorđević istaknuo je važnost uske suradnje ove dvije institucije s ciljem što kvalitetnije implementacije palijativne skrbi u dubrovačku bolnicu, naglasivši da profesionalnu palijativnu skrb čine dobro educirani stručnjaci u području palijativne medicine i palijativne skrbi.
Akademik Davor Miličić dekan Medicinskog fakulteta istaknuo je zadovoljstvo potpisivanjem ovakvog ugovora što nastavlja dobru suradnju između Medicinskog fakulteta i OB Dubrovnik.

Ravnatelj OB Dubrovnik Branko Bazdan smatra da potpisivanjem ugovora OB Dubrovnik potvrđuje svoja nastojanja za stvaranjem dobro educiranih timova iz područja palijativne medicine kao i realizaciju zajedničkih znanstveno-stručnih projekata te ostvaruje dobre preduvjete za otvaranje Odjela za palijativnu skrb.

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist