Aktualno

Najveće ulaganje u turizmu ide u Mline

Najveće ulaganje u turizmu ide u Mline

Najveće ulaganje u turizmu 2013. godine, ukupno 388 milijuna kuna najavio je HUP Zagreb koji će zajedno s društvom Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. Mlini, uložiti u izgradnju novih te rekonstrukciju postojećih hotela.

– Brojke o već započetim i planiranim investicijama u ovoj godini, prikupljene putem ankete od najvećih turističkih tvrtki, dokazuju aktivnosti turističkog sektora i u 2013. godini – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić.

Ulaganja od 261 milijun kuna najavio je Istraturist Umag, a od 240 milijuna kuna Maistra Rovinj. Po visini ulaganja u ovoj godini slijede Arenaturist Pula, Valamar (Riviera Adria d.d. iz Poreča i Dubrovnik Babin kuku d.d.), Turisthotel Zadar, Solaris Šibenik, Jadranski luksuzni hoteli, Plava Laguna i Imperial Rab.

 
– Očigledno je, da su dogovoreni uvjeti financiranja investicijski atraktivni te da su kreditne linije s ovakvim kamatnim stopom nešto što hrvatskom turističkom sektoru treba. Uz zadržavanje postojećih uvjeta financiranja, uvjeren sam da će primjena diferencirane stope PDV-a te izmjena zakonodavnog okvira, sljedećoj godini donijeti još snažnije investicije. Isto tako, očekujemo da će privatizacija preostalog turističkog portfelja stvoriti pretpostavke za niz dodatnih kvalitetnih investicija u narednim godinama – rekao je ministar Ostojić.
 

Osvrnuo se i na 13 trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu, koje je u planu privatizirati do kraja ove godine, a što će otvoriti mogućnosti za dodatna ulaganja u 2014. godini. Za prvi kvartal ove godine ministar je najavio i raspisivanje natječaja za Kupare, Pinetu i Saccorggianu.
 

Ulaganja privatnog i javnog sektora te malih i srednjih poduzetnika u turizam u 2013. godini iznosit će oko 2,6 milijarde kuna. Od toga će ulaganja privatnog sektora iznositi oko 2 milijarde kuna, javnog sektora oko 200 milijuna kuna, a malog i srednjeg poduzetništva oko 400 milijuna kuna.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist