Aktualno

Ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić podnijela ostavku

Ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić podnijela ostavku

Ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić podnijela je ostavku, obrazlažući zahtjev osobnim razlozima, prenosi tportal. Marušić je od Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek zatražila razrješenje samo pola godine nakon što je ponovno kao jedini kandidat imenovana na tu funkciju.

Iz USKOK-a su se o svemu oglasili priopćenjem u kojem stoji da je Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek tijekom ranih poslijepodnevnih sati zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga.

-Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske će, ako ministar pravosuđa i uprave da svoju suglasnost i kada ona bude zaprimljena u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, donijeti odluku povodom navedenog zahtjeva – navodi se u priopćenju.

Marušić je na mjesto ravnateljice USKOK-a imenovana u studenome 2018. godine od strane tadašnjega Glavnoga državnoga odvjetnika Dražena Jelenića, a nakon četverogodišnjeg mandata je prije točno pola godine, u studenom, imenovana na novi mandat. Ovoga puta imenovala ju je aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek nakon što je Marušić bila jedina kandidatkinja za mjesto ravnateljice USKOK-a.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist