Aktualno

Raščišćavanje ili devastacija!?

Raščišćavanje ili devastacija!?

Zgroženi smo činjenicom da bageri "ravnaju" renesansni vrt ljetnikovca Gundulić u Gružu i to – prema izjavi konzervatorske službe- bez ikakve dozvole i nadzora konzervatora! – priopćili su iz Društva arhitekata Dubrovnik.

–  Odmah obavještavamo građane i stručnu javnost. Molimo Vas da date prijedloge kakve akcije sve možemo zajednički poduzeti da se spriječi daljnja devastacija i obustave svi radovi, te zaštiti i zapečati prostor do izrade dokumentacije za sanaciju i obnovu ovog jedinstvenog spomenika vrtne arhitekture. Predlažemo da obnovljeni vrt bude namijenjen kao edukativni prostor za učenike škole Ivan Gundulić i posjetioce u kojemu mogu doživjeti duh renesansnog boravka u kultiviranom vrtnom prostoru – piše Marija Kojaković u ime Izvršnog odbora Društva arhitekata Dubrovnika.

Iz Grada Dubrovnika su nam pojasnili da je riječ o raščišćavanju terene i ukalanjanju metalnih i plastičnih ostataka nekadašnjih Vrtlarovih prostora. Radove je financirao Grad, a provela Tehnogradnja, potvrdio nam je glasnogovornik Zoran Obradović.

 

Pročitajte još

[FOTO] 2. OLDTIMER RALLY STON ’50 milja Pelješca’

Dulist

Muzej crvene povijesti slavi peti rođendan!

Dulist

DUBROVNIK PAMTI SVE BRANITELJE 31. obljetnica stradanja šesnaestorice Omišana

Dulist