Aktualno

Raščišćavanje ili devastacija!?

Zgroženi smo činjenicom da bageri "ravnaju" renesansni vrt ljetnikovca Gundulić u Gružu i to – prema izjavi konzervatorske službe- bez ikakve dozvole i nadzora konzervatora! – priopćili su iz Društva arhitekata Dubrovnik.

–  Odmah obavještavamo građane i stručnu javnost. Molimo Vas da date prijedloge kakve akcije sve možemo zajednički poduzeti da se spriječi daljnja devastacija i obustave svi radovi, te zaštiti i zapečati prostor do izrade dokumentacije za sanaciju i obnovu ovog jedinstvenog spomenika vrtne arhitekture. Predlažemo da obnovljeni vrt bude namijenjen kao edukativni prostor za učenike škole Ivan Gundulić i posjetioce u kojemu mogu doživjeti duh renesansnog boravka u kultiviranom vrtnom prostoru – piše Marija Kojaković u ime Izvršnog odbora Društva arhitekata Dubrovnika.

Iz Grada Dubrovnika su nam pojasnili da je riječ o raščišćavanju terene i ukalanjanju metalnih i plastičnih ostataka nekadašnjih Vrtlarovih prostora. Radove je financirao Grad, a provela Tehnogradnja, potvrdio nam je glasnogovornik Zoran Obradović.

 

Pročitajte još

Spikerici iz Dubrovnika endoskopom razbili zube. KBC Split: Sve je po pravilima struke

Dulist

Požar u Mokošici, vatrogasci na intervenciji

Dulist

RAGUŽ PORUČIO TOMAŠEVIĆU Davne 2017. sam tebi i takvima govorio da se spustite među ljude

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija