Aktualno

Ranko Ostojić otvorio konferenciju u Parku

Ranko Ostojić otvorio konferenciju u Parku

Konferencija Europskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa započela je pod pokroviteljstvom predsjednika Iva Josipovića danas u Hotelu Park. Konferenciju je otvorio Ranko Ostojić.

U uvodnom dijelu prisutnima se obratila Margareta Wahlstrom, posebna predstavnica glavnog tajnika UN-a za smanjenje rizika od katastrofa, naglašavajući potrebu smanjenjem rizika, što je dio međunarodnih aktivnosti. Hrvatska je na tom polju redovan sudionik, te je  kao zemlja sudjeloavala na konferenciji u Japanu 2005. godine, gdje je donesen Hyogo plan za djelovanje na smanjenju rizika od katastrofa. Budući da taj plan ističe2015. godine, u tijeku su pripreme za događanja nakon isteka.

Hrvatska je kao aktivni sudionik u radu Europskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa izabrana za predsjedatelja Europskog foruma ove godine. Uz to, ured UN ISDR-a predložio je da se ove godine u Hrvatskoj dodijeli i posebno priznanje osobi koja je lokalno najviše doprinijela smanjenju rizika od katastrofa, a nije dio sustava zaštite i spašavanja, Sunčani Jokić, bivšoj ravnateljici Centra „Liče Faraguna“, specijaliziranog za odgoj i osnovno obrazovanje učenika s posebnim potrebama, u čijem se programu na predavanjima i radionicama promovira zastupljenost smanjenja rizika od katastrofa.

Konferecija će trajati sve do 3. listopada uz sudjelovanje 27 predstavnika zemalja Europe, među kojima su predstavnici 21 nacionalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa.
 

Pročitajte još

[FOTO] Svečana 150 obljetnica Hrvatskog liječničkog zbora

Dulist

Ništa od revizije Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

Ministar Bačić u Dubrovniku otvorio Konferenciju o prostornom planiranju morskog područja RH

Dulist