Sport

‘RAGUSA RACING’ NA BRDSKOM SPEKTAKLU U DUBROVNIKU Dođite i podržite nas!

‘RAGUSA RACING’ NA BRDSKOM SPEKTAKLU U DUBROVNIKU Dođite i podržite nas!

Za vikend je u Dubrovniku najavljen brdski automobilistički spektakl. Radi se o ‘Nagradi Dubrovnika – Memorijal Željko Đuratović’ u organizaciji AK Dubrovnik Racing, a koji će se održavati od Mosta dr. Franja Tuđmana pa do Osojnika.

‘Prava, zdrava ekipa’
Svoje mjesto na stazi zauzet će i ‘Ragusa Racing’ iz Mokošice. Nastupaju sa šest vozača – Ivan Sentić, Luka Blažević, Nikša Blažević, Toni Bebić, Pero Bede i Miho Jozović.

—Radi se o ekipi koja živi na potezu od Sustjepana, preko Komolca, Osojnika pa sve do Orašca najdalje. Dakle, sve su ljudi s našeg područja, od prvog do zadnjeg. Svi pijemo kavu u Mokošici skupa svako jutro. Baš je prava, zdrava ekipa – objašnjava Sentić.

Novi auto
Ove godine nisu vozili brdske utrke. Išli su na brojne kružne utrke koje su se održale izvan Hrvatske, točnije u države kao što su Češka, Slovačka i Mađarska. Također, kako kaže, u ovoj su godini vozili i na Grobniku jednu utrku, a čeka ih još jedna u studenom.

—Borimo se na Grobniku na kružnim utrkama za treće mjesto. Skoro pa je sigurno! – naglasio je. Sentić na utrku u Dubrovniku stiže s novim autom, ali i posebnim timom koji će se za njega i brinuti.

—Prošlu i pretprošlu godinu sam vozio kružne utrke. Osobno sam sada bio u Slovačkoj gdje sam testirao novi auto, za iduću godinu. Ne sudjelujem inače u brdskim utrkama, ali u ovoj hoću i dovodim auto da ga vidi naša ekipa. Jer nemaju priliku vidjeti tako ‘moćne’ aute. Želimo se pokazati pred svojom, domaćom publikom jer većinom vozimo u drugim zemljama.

Podrška kolegama
Dogodine, navodi dalje, ako se financijska struktura zatvori, razmišljaju o više nastupa, u drugim zemljama, što se tiče kružnih utrka. Inače, Sentić prati utrke još od osnovne škole, a u njima sudjeluje 15 godina, od toga u posljednjih četiri do pet godina intenzivno. ‘Ako nisam aktivno, onda sam uvijek podrška mojim kolegama’, dodao je. —Pozivamo sve naše sugrađane da dođu i podrže nas! – naglasio je.

Iz tiskanog izdanja od 5. listopada 2022. 

 

Pročitajte još

SENZACIJA ZA TRKAČE Uskoro nezaobilazna utrka Pelješkim mostom!

Dulist

BRIDŽISTI NA TURNIRU U SPLITU Čeović na petom, a Preljević i Rabušić na šestom mjestu

Dulist

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Burazor zlatna i srebrna, Konjuh brončana!

Dulist