Aktualno

U GRUŠKOJ LUCI Obnavlja se obalni zid, radovi vrijedni više od milijun kuna

U GRUŠKOJ LUCI Obnavlja se obalni zid, radovi vrijedni više od milijun kuna

U gruškoj je luci u tijeku sanacija jednog dijela obalnog zida. Pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik za operativu, razvoj i održavanje Hrvoje Kulušić ističe kako se obnavlja dionica od sto metara, na dijelu veza 7 te 8.

– Radovi se odvijaju točno ispred upravne zgrade Lučke uprave. U zidu se već duže vrijeme nalazio otklon. Morali smo pristupiti sanaciji da bismo osigurali stabilnost i čvrstoću zida. Izradit će se nova rubna greda koja će ponovno biti obložena kamenom – rekao je Kulušić.

Radovi, vrijedni oko milijun i 200 tisuća kuna (bez PDV-a), počeli su u srijedu 8. siječnja, u razdoblju kad u Luci nema velikog prometa.

-Ne uplovljavaju veliki brodovi, a zbog toga nema ni shuttle buseva. Puno je manji intezitet protoka ljudi na tom dijelu obale, možemo isključiti iz prometnog tijeka u Luci i odraditi te radove – ističe Kulušić.

Predviđeno vrijeme trajanja radova je mjesec dana. No, kako naglašava pomoćnik ravnatelja, obnova će se možda oduljiti na koji dan više.

-Ovisi o tome ako naiđemo na određene probleme zbog rasutosti nasutog terena. Polovicom trećeg mjeseca kreću pripreme za novu sezonu, a krajem istog mjeseca počinju dolaziti veliki brodovi. Tada više neće biti moguće raditi i trebat će održavati normalno funkcioniranje graničnog prijelaza u Luci – govori.

Radove inače izvodi zajednica ponuditelja Medius i Texo Molior.

Pročitajte još

Peru Vićanu sud zabranio korištenje pomorskog dobra bez koncesije!

Dulist

Maro Kapović imenovan predsjednikom Sveučilišnog vijeća u Dubrovniku

Dulist

Gradonačelnik i župan čestitali vatrogascima njihov dan

Dulist