Grad

RADOVI SE PRIVODE KRAJU Nove vizure igrališta OŠ Ivana Gundulića

Radovi na kompleksu igrališta OŠ Ivana Gundulića u Gružu privode se kraju, nakon čega će ova škola dobiti novu suvremenu sportsko-rekreacijsku zonu.

Realizacijom investicije u izgradnju novih sadržaja i adaptaciju postojećih, osnovnoškolci će dobiti bolje uvjete za izvannastavne aktivnosti, a građani s područja Gruža koristit će ga kao prostor za rekreaciju, okupljanje i održavanje raznih događanja.

Potpuno novi dodatni sadržaj kompleksa je pomoćna prizemnica izgrađena uz najmanje igralište. Kako ističu iz Grada Dubrovnika, riječ je o multifunkcionalnoj građevini sa spremištem i sanitarnim čvorovima koja će osigurati dodatni sadržaj otvorenim prostorima igrališta.

Djelomičnim ukopavanjem uklopljena je u postojeći teren, a u njenom produžetku uz potporni zid izgrađena je i nenatkrivena terasa.

Srednje igralište za košarku i mali nogomet prošireno je, uređeno i presvučeno novim asfaltnim slojem te su izgrađene nove armiranobetonske tribine za gledatelje. Najveće igralište je bilo u najboljem stanju te je oko njega djelomično zamijenjena visoka zaštitna ograda.

Na cijelom kompleksu izgrađen je dio novih ogradnih i potpornih zidova, a postojeći su sanirani i obojani. Kako bi se postigla potrebna razina sigurnosti, postavljena je nova zaštitna ograda igrališta na granici prema javnoj površini te metalne ograde na prijelazima između igrališta i prostora tribina. Uređeni su i pješački pristupi s rukohvatima, prolazi i terase.

Završni radovi, planirani do kraja ovog tjedna, obuhvatit će i krajobrazno uređenje čitavog prostora i postavljanje novih rasvjetnih tijela. Ovom investicijom ujedno je riješen i problem oborinske odvodnje ovog dijela obuhvata.

Izvođač radova je tvrtka Gradimat d.o.o., a investicijom od 1,2 milijuna kuna upravlja nadležni Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

OTVORENI GRAD Prijavom putem e-Građani do participativne demokracije

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Prvi ‘europski festanjuo’ Hrvoje Butigan: Privilegija je organizirati Festu u Bruxellesu

Mia Njavro Banić

Vedrana Kelleher na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija