Grad

RADOVI OD BATALE PREMA FAKULTETU Gradi se obalni zid na Lapadskoj obali

Lapadska obalni zid4

U sklopu radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale u tijeku je vrlo zahtjevna izgradnja obalnog zida. Montiraju se prethodno betonirani segmenti armiranobetonskih zavjesa, od kojih je prvi postavljen u petak, a danas se planira postaviti prvi vertikalni segment.

Ovi radovi će napredovati od Batale prema Fakultetu i trajat će do ljeta, a paralelno će se izvoditi i preostali piloti, koji bi trebali biti pobijeni u idućih mjesec dana.

Riječ je o izuzetno složenim radovima koji se izvode uz pomoć dizalice, na jako uskom prostoru, stoga za vrijeme izvođenja ovih radova Lapadskom obalom nije moguć promet ni pješaka ni vozila.

Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa koje ujedno predstavlja najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, a u potpunosti je financirana izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima.

Realizacijom projekta izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija, komunalna infrastruktura, šetnica sa zelenilom i biciklističkom stazom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist