Županija

Radovi na Luci Račišće sa 74 nova komunalna veza u samoj završnici realizacije

Radovi na Luci Račišće sa 74 nova komunalna veza u samoj završnici realizacije

Županijska lučka uprava Korčula realizira projekt uređenja komunalnog dijela Luke Račišće kojim se osiguravaju 74 komunalna veza namijenjena lokalnom stanovništvu. Projekt je vrijedan oko 2,5 milijuna kuna, a sufinanciraju ga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko-neretvanska županija i Županijska lučka uprava Korčula. Radovi teku planiranom dinamikom, a ovog su ih četvrtka obišli župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima.

-I ova 74 komunalna veza, kao i oni u Dubi Pelješkoj, koje smo danas obišli, dio su našeg programa i obećanja o ostvarenju 1500 novih vezova na području cijele županije u ovom mandatu. Naša Županijska lučka uprava Korčula već je realizirala projekt komunalne luke Porto Uš, a priprema i lučicu u Knežama – istaknuo je župan Dobroslavić te najavio skoro potpisivanje ugovora s izvođačem radova za novu luku Korčula na lokaciji Polačište.

-Dobili smo potvrde za sve naše odluke i vjerujem da ćemo u narednih mjesec dana potpisati ugovor i nakon toga, krenuti s radovima na izgradnji Luke Polačište – rekao je župan Dobroslavić.

Podsjetimo, nova luka Korčula na lokaciji Polačište jedan je od velikih projekata lučke infrastrukture koje realizira Dubrovačko-neretvanska županija uz potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i sufinanciranje sredstvima Europske unije. Nakon obilaska radova u Račišću održan je sastanak s čelnicima lokalne samouprave s Korčule i Lastova.

Pročitajte još

Hitna helikopterska služba lani je obavila 354 intervencije. Bit će dostupna opet tijekom cijele godine

Dulist

Konavle imaju novog šampiona od kobasica!

Dulist

IVO KLAIĆ Imamo veliki broj apartmana koji se nisu zaslužili tako nazivati. Treba doći do rekategorizacije!

Maria Prkut