Politika

Radom Vlade nezadovoljno 60 posto građana

vlada sjednica

Nakon godinu dana od pobjede Vladom,  nezadovoljno je 60, a zadovoljno 32 posto birača. Nastavak je to trenda i iz prvih šest mjeseci mandata – i tada je nezadovoljnih bilo 60, a zadovoljno 30 posto birača, donosi istraživanje Nove TV.

Potezima Milanovićevog tima najzadovoljniji su birači Primorja i Istre.  49 posto Primoraca vjeruje Vladi i nakon godinu dana.  To mišljenje dijeli i 40 posto birača Dalmacije, a isti je postotak optimista među biračima starijim od 60 godina.

Birači sjeverne Hrvatske iznadprosječno su nezadovoljni Vladom nakon godinu dana i to sa 71 posto. Slično je s biračima sa sela, njih 67 posto je nezadovoljno, a tu možemo ubrojiti i 73 posto birača od 30 do 44 godine života.
Kukuriku koalicija trebala bi se početi brinuti i zbog činjenice da im jedva nešto više od polovice – 54 posto – vlastitih birača bilježi pozitivnu ocjenu. Birači HDZ – a s 86 posto nezadovoljni su sa svim sto je Vlada učinila.

Danas tek 29 posto građana misli kako će mjere doprinijeti izlasku iz krize a u njih ne vjeruje 64 posto građana. Još prije šest mjeseci u vladine mjere vjerovao je skoro svaki treći ili 32 posto birača, a pesimista je bilo 56 posto. Vlada je među biračima sa svojim politikama najbolje stajala nakon 100 dana – u mjere je vjerovalo 48, a nije vjerovalo 45 posto građana. Kada je donijela proračun za 2012. u Vladine mjere vjerovalo je 37 posto, a nije vjerovalo 54 posto.

Vidljivo je kako Vlada sa svojim mjerama kod građana nakon godinu dana pobjede uživa najmanje povjerenje građana. Građani su u vladine mjere najviše vjerovali nakon 100 dana mandata.

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist