Aktualno

Radnici bez regresa, božnićnica, jubilarnih nagrada

Nakon petog kruga pregovora Vlade i sindikata javnih službi, konačan dogovor nije postignut, ali su stajališta znatno približena. 

Konkretno, prema novom kolektivnom ugovoru, donosi hrt.hr, ove i sljedeće godine radnici ostaju bez božićnice, regresa i jubilarnih nagrada. Ostaje im dodatak na staž, ali će se znatno mijenjati isplata naknade za prijevoz, koja više neće biti moguća u gotovini, nego samo na temelju predočenih računa. Ako zaposlenik radi izvan mjesta stanovanja, do 50 kilometara, a ne do 100 kao dosad, imao bi pravo na punu refundaciju troškova za prijevoz. Iznad 50 kilometara poslodavac bi plaćao 50 posto troška prijevoza, a zaposlenik 50 posto.

Dogovoreno je i da odmah počnu razgovori o dodatku sporazuma o osnovici za plaće u javnim službama, a postignut je i sporazum da se povećanje plaće iz sporazuma o dodacima na plaću u obrazovanju i znanosti odgađa do 1. siječnja 2013. To znači da do tada neće biti povećanja za 2,3 posto, a trebalo se uvesti od srpnja ove godine.

Sindikati još traže povrat tih davanja kada prođe kriza, ali Vlada na to ne pristaje.
Ujedno, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić je za idući četvrtak najavio početak pregovora sa sindikatima državnih službenika i namještenika.
 

Pročitajte još

POČELA IZBORNA ŠUTNJA Kazne za prekršitelje do pola milijuna kuna

Dulist

OSMI LET TJEDNO ZA NEW YORK United Airlines povećava broj letova prema Dubrovniku!

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Lapadska škola dobila Snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija