Aktualno

Premijer Milanović otvorio Croatia Summit

Počeo je sedmi Croatia Summit, na kojem se okupilo oko 200 šefova vlada, ministara i drugih visokih predstavnika zemalja Europe, Sjeverne Amerike i južnog Mediterana koji će razmatrati aktualna pitanja izgradnje države i iskustava Europske Unije.

Teme ovogodišnjeg Croatia Summita su politički, sigurnosni i gospodarski aspekti i mogućnosti izgradnje stabilne i prosperitetne budućnosti za zemlje jugoistočne Europe i šireg EU susjedstva. 
Otvorio ga je premijer Zoran Milanović. 

– Arapsko proljeće mnogo je toga promijenilo i u Europi još nema suglasja kako pristupiti tim događajima, pa je tema za razgovor o tome, kao i o putu zemlja regije prema punopravnom članstvu u EU još mnogo – rekao je premijer Milanović koji je pozvao članice EU koje to još nisu učinile da ratificiraju sporazum o pridruživanju Hrvatske. 

Ivo Josipović, predsjednik RH zaželio je uspješan rad na ovogodišnjem Croatia Summita dodavši:
– Hrvatska i EU, koja i sama prolazi kroz izazove i preispitivanja, napravile su najviše upravo kad im je bilo najteže- zaključio je. 

Dio sudionika stiže sutra tokom dana kada se očekuje i glavna rasprava, a ovaj Summit bit će prilika i za niz razgovora i susreta državnika. Naravno, prate ga i jake mjere osiguranja, koje dovode do zastoja u prometu ili pak prekida. Stoga, imajte strpljenja.
 

Pročitajte još

CHEF MARIJO CURIĆ ZA DULIST ‘Mislim da će nakon pandemije posjetitelji još dublje poštovati našu industriju’

Iva Dedo

PROMET ZRAČNIH LUKA Dubrovnik je ovog vikenda bio povezan sa sedam međunarodnih destinacija

Dulist

Psihologinja Nanda Kalafatović: OK je ne biti OK u ovakvoj situaciji

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija