Grad

RADNE SKUPINE U LAZARETIMA O Strategiji razvoja Urbanog područja Dubrovnik do 2027.

Grad Dubrovnik nositelj je procesa izrade Strategije razvoja Urbanog područja Dubrovnik za razdoblje 2021. – 2027. godine. Riječ je o srednjoročnom aktu koji se izrađuje kao temeljni dokument strateškog planiranja Urbanog područja Dubrovnik putem ITU mehanizma, a koje obuhvaća Grad Dubrovnik, Općinu Dubrovačko primorje, Općinu Konavle te Općinu Župa dubrovačka, ističu iz Grada Dubrovnika.

Njime se usmjerava budući razvoj jedinica lokalne samouprave u sastavu Urbanog područja Dubrovnik te provedba integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u skladu s lokalnim potrebama, strateškim odrednicama nadređenih strateško planskih dokumenata te u skladu s mogućnostima financiranja iz EU fondova u razdoblju 2021. – 2027.

U okviru pripreme i izrade Strategije razvoja Urbanog područja Dubrovnik provedene su participativne aktivnosti u formatu radnih skupina koje su uključile dionike iz javnog, privatnog i civilnog sektora ovisno o tematskom području koje je radionica obrađivala. Participativne aktivnosti obuhvaćale su provedbu četiri radne skupine koje su se održale 5. i 6. svibnja 2022. godine u Lazaretima.

Podaci prikupljeni putem prethodno dostavljenih podataka te održanih participativnih radionica sa dionicima, koristit će se prilikom dorade analize stanja te izrade strateškog okvira koji će definirati ciljeve, prioritete, mjere i aktivnosti koje će jedinice lokalne samouprave unutar Urbanog područja Dubrovnik provoditi u cilju postizanja održivog, teritorijalno ujednačenog i strateški usmjerenog razvoja do 2027. godine.

Pročitajte još

Sanitat počinje sa zaprašivanjem, evo gdje i kad!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRADU U IZVJEŠĆU O ŽARKOVICI ‘Zbrinut 71 pas, ali i dalje postoje osobe koje opstruiraju udomljavanje’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija