Županija

RADIONICA Kako uspješno povući sredstva iz EU fondova?

Prvi dvodnevni dio radionice ‘EU strukturni i investicijski fondovi – mogućnosti financiranja projekata sredstvima EU’ održan je proteklog vikenda u osnovnoj školi Gruda, u organizaciji Općine Konavle, Hanns Seidel Zaklade i Udruge Neda Prpić Gamiršek.

Radionica predstavlja dio planirane sustavne kampanje, čiji je cilj jačanje kapaciteta predstavnika institucija, nevladinih organizacija i zainteresiranih pojedinaca na području Općine Konavle, kako bi se planski ojačala mreža sposobnosti za povlačenje sredstava EU na području Općine Konavle.

Predavač Tomislav Pinter, savjetnik za EU fondove i djelatnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, polaznicima je približio Europske strukturne i investicijske fondove (ESIF) te sustav upravljanja i kontrole korištenja ESIF sredstava, zatim mogućnosti financiranja iz raspoloživih operativnih programa, nacionalne mjere pomoći JLRS-ovima, program podrške regionalnom razvoju, program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za sufinanciranje i druge programe, kao i primjere dobre prakse, financijske instrumente te zajmove i jamstva nadležnih tijela.

Radionica će biti nastavljena naknadno praktičnim radom polaznika na osmišljavanju konkretnih projekata od javnog interesa za Općinu Konavle.

Radionicu su otvorili Perica Pušić, pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj, gospodarstvo i EU fondove Općine Konavle i Aleksandra Markić Boban, ravnateljica regionalnog ureda Zaklade Hanns Seidel za Hrvatsku, a sudionike je pozdravio i načelnik Općine Konavle Božo Lasić, naglasivši značaj edukacije i proaktivnog pristupa u cilju učinkovitog korištenja EU fondova.

Pročitajte još

Prilika za početnike – slobodan poslovni prostor u Poduzetničkom inkubatoru

Dulist

ISPUNITE ANKETU! Županija provodi istraživanje o javnom prijevozu putnika

Dulist

[FOTO] ‘SVE IDE PO PLANU’ Obišli smo radove na Vili Čingriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija