Županija

‘EU PALIATIVE CARE’ Dubrovačkom i metkovskom Domu zdravlja poseban certifikat

Predstavnicima Domova zdravlja Dubrovnik i Metković dodijeljen je certifikat ‘EU Paliative Care’.

Naime, krajem veljače u sklopu projekta EU Interreg –IPA CBC Croatia – Bosnia Herzegovina – Montenegro (Paliative Care), Dom zdravlja Ljubuški i Dom zdravlja Metković kao nositelji projekta te Hrvatski referentni centri izvrsnosti Medicinski fakultet sveučilišta u Zagrebu i Dom zdravlja Dubrovnik, sudjelovali su u Londonu na edukaciji iz Palijativne skrbi u prestižnom ‘Imperial Collage London World Health Organization Collaborating Centre’.

U sklopu edukacije svi sudionici su obišli osam centara palijativne skrbi u Londonu, upoznali se sa organizacijom palijativne skrbi u Velikoj Britaniji i EU, a predstavnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Veljko Đorđević i Marijana Braš te predstavnici Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan i Vedrana Iveta domaćinima su pokazali ‘hrvatski model’ edukacije i organizacije palijativne skrbi na svim razinama zdravstvene zaštite.

Tijekom edukacije certifikat ‘EU Paliative Care’ su ispred Doma zdravlja Dubrovnik dobili Branko Bazdan i Vedrana Iveta, ispred Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac, Antonija Šušnjar te Marija Šiljeg, s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Veljko Đorđević i Marijana Braš te Srećko Matić i Marijana Mucić ispred Doma zdravlja Ljubuški.

Cerfitikat je sudionicima uručio direktor ‘WHO Colaborating Centra Imperial College London’ profesor Salman Rawaf.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija