DuList IN

RadiOna DIZAJN Ova prekrasna poklon-kutija inspirirana je Konavlima!

Već dugo nisam s tolikim nestrpljenjem čekala da mogu objaviti slike… Želja je bila: Konavle – crveno-crno-bijelo-zlatno… – objavila je na Facebooku svoje stranice Nataša Kovačević, vlasnica kreativnog kutka RadiOna, obrta za proizvodnju i dizajn iz Zagreba.

Kako je dodala, nastala je kutija nadahnuta baštinom koja sadržava motiv konavoskog veza (nije pravi vez na tkanini), elemente konavoske narodne nošnje, spoj modernog i tradicije, jedna od kutija ‘koju u startu imaš u glavi od prvog do zadnjeg detalja i koja je potpuno tvoja’. Ovo je kutija, dodala je, u kojoj su na vjenčanju poklonjene tradicionalne konavoske naušnice.

Inspirirana Konavlima, baštinom i konavoskom narodnom nošnjom, ova kutija vizualno sadržava elemente nošnje: filigranske metalne elemente kao vizual zlatoveza na prsluku, okrugli elemenat na poklopcu kao kapica te na podnožju motiv konavoskog veza. Resice su izrađene od svilenog konca, a biser na poklopcu je poveznica s biserima na naušnicama. Kutija je ručni rad u svim segmentima – rekla nam je autorica Nataša, koja je kutijicu ponudila kao autohtoni suvenir i spoj tradicionalnog i modernog našim turističkim zajednicama – Dubrovnika, Konavala i Cavtata. RadiOna je i na Facebooku – potražite ju ovdje.

MNJ

Pročitajte još

OTVARANJE U SUBOTU Pogledajte što vas sve čeka na Šarenoj zimi u Uvali

Dulist

Dubrovački steperi su viceprvaci svijeta!

Dulist

Gracija Filipović osvojila nagradu za najbolju glumačku nadu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija