Sport

RAČIĆ UOČI MEČA ‘Dokazat ću da pripadam vrhu, u posljednjem meču nisam dao sve od sebe!’

Antun Račić (FC Gladijator)

Dubrovački MMA borac Antun Račić nastupit će ovog vikenda na Superior FC 18 priredbi koja će se održati u njemačkom Ludwigshafenu.

Vijest o nastupu stigla je samo dva tjedna prije održavanja priredbe kada je ‘Killer’ prihvatio da u ovu borbu uđe kao zamjena. Stoga je o ovome meču i brzinskim pripremama Antun popričao s FightSite.hr i otkrio kako se što prije želi vratiti u kavez i na pobjedničke staze!

 

Ovu borbu prihvatio si samo dva tjedna prije održavanja priredbe. Ispravi nas ako griješimo. Kako su izgledale pripreme s obzirom na to da si ‘upao’ na fight card u posljednji tren? Ovo nam govori da si u vrhunskoj formi!
Točno, ovu borbu sam prihvatio dva tjedna prije samog eventa, upao sam kao zamjena protiv Hubera. Nazvao me menadžer i pitao bi li mogao odraditi tu borbu, a pošto sam u treningu i dobroj formi, prihvatio sam i jedva čekam borbu. Uvijek treniram dva puta dnevno i održavam svoju formu tako da sad nije bio problem prihvatiti meč – još mi je i dobro došao jer se želim što prije vratiti u kavez!

 

Tvoj posljednji nastup bio je na Superior FC 17 priredbi gdje si imao prilike napasti pojas u bantamu. Nažalost u tome te spriječio Edgars Skrivers, koji je sudačkom odlukom nakon pet rundi odnio pobjedu. Sada je pred tobom Tobias Huber i prilika da se ponovno dokažeš. Koji će biti ‘recept’ za Hubera?
Da, na prošlom Superioru sam se borio za pojas u bantamu i nažalost izgubio odlukom sudaca za što sam samo ja kriv jer nisam dao sve od sebe. Znam da sam mogao još, ali jednostavno nisam bio svoj u tom meču i ispalo je tako. Ali sada se borim protiv Hubera i imam šansu pokazati da pripadam u vrh bantam kategorije, što ću i napraviti u subotu navečer. Smatram da sam spreman u svim segmentima i spreman sam se ponovo vratiti na pobjedničke staze i maksimalno sam motiviran da se pokažem u najboljem izdanju. Iz prošle borbe sam najviše naučio i nadam se da ću to od sad primijeniti u svim sljedećim mečevima. Huber je prva prepreka, a nadam se uskoro i prvak Skrivers s kojim želim revanš!

 

Član si dubrovačkog Gladiatora, a sada si odradio treninge u UFD Gymu u Duesseldorfu gdje treniraju i dva borca koji će nastupiti na istoj priredbi, Roberto Soldić i Abus Magomedov. Reci nam kakva je atmosfera pred Superior FC 18?
U Gladiatoru treniram dok sam u Dubrovniku, ali za svaki meč volim otići na pripreme i promijeniti sparing partnere te naučiti nešto novo. Planirao sam svakako ići u UFD GYM, a kako je sad došla borba, odmah sam otišao u Njemačku kako bih iskoristio koliko god mogu treninge i sparinge u UFD-u. Ovdje je odlična atmosfera. Tu su Ivan Dijaković, vlasnik UFD GYM-a, i Roberto Soldić s kojima se već odavno znam tako da se osjećam kao da sam doma. Uz to treninzi su odlični, imam dosta sparing partnera i to je dobro za moj napredak. Nakon ovog meča se opet planiram vratiti na duže pripreme.

Račićev nastup, kao i još 12 vrhunskih MMA mečeva, mogu se pogledati u izravnom prijenosu u subotu 16. rujna od 18 sati na FightChannelTV.com.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist