Aktualno

PRVIH STO DANA Franković predstavio učinjeno kroz 56 ‘akcija’

frankovic 100 dana 1

Povodom sto dana upravljanja Dubrovnikom gradonačelnik Mato Franković sa svojim zamjenicama predstavio je dosad ostvareno i pokrenuto, a novinarima je uručen popis s 56 ‘akcija’.

Između ostalog, kao jedan od najznačajnijih poteza je provedena reorganizacija gradske uprave, a trenutno se provodi sistematizacija. Franković je posebno istaknuo provedbu projekta ‘Respect the City’, gdje je pokrenuta inicijativa za smanjenjem broja gostiju s kružnih putovanja te upravljanjem dnevnim izletima s ciljem održivog turizma.

Na konferenciji za medije moglo se saznati koje su ceste u posljednjih sto dan asfaltirane ili sanirane, a koja dječja igrališta su novoizgrađena ili obnovljena. Također, saznali smo kako će se 120 stanova za dubrovački model POS-a graditi u Solitudu, a u tijeku je vještačenje vrijednosti Vrtlarovog zemljišta koje će kupiti Grad Dubrovnik.

Stanovnici Gorice svetog Vlaha i Mokošice mogu se nadati novim parkirnim zonama, a stanovnike Nuncijate veselit će podatak da se traži mogućnost novog prometnog pristupa te se pitanje izgradnje pothodnika opet pokrenulo. Za vrtić Palčicu dobivena je građevinska dozvola te slijedi raspis javne nabave, a u tijeku su izmjene DPU Solitudo s ciljem gradnje novih vrtića.

Za Dom umirovljenika u Gružu projektna dokumentacija se još uvijek radi, a nekoliko javnih objekata čeka energetska obnova. Čekaju se također dozvole za zatvaranje Grabovice, a užurbano se radi na izgradnji kanalizacijskog sustava Vrbica-Lozica-Mokošica.

Franković je posebno istaknuo da je Grad Dubrovnik dogovorio otkup Vile Čingrija, čija je cijena 17 milijuna kuna. Premda se još uvijek ne zna buduća namjena zgrade, vodeći ljudi grada ističu da će područje svakako biti otvoreno građanima. Osobe s invaliditetom bit će zadovoljni kad u zgradi Gradske uprave te u Umjetničkoj galeriji profunkcionira lift, a u Malom Zatonu može se očekivati lifter.

Na računu Grada Dubrovnika s današnjim danom ‘leži’ 67 milijuna kuna.

Inače, Franković je najavio kako će ovakve konferencije za medije biti održavane svakih 15 dana.

Cijeli popis možete pročitati na dnu članka.

Konferencija za novinare „100 dana nove gradske vlasti“

Pročitajte još

GUŽVE U GRADU Velike količine vozila oko Pošte Lapad

Dulist

DO MILANA ZA 30 EURA! Zašto nas hrvatski zračni prijevoznik penalizira?

Nora Di Leo

Dok se konstituirao Sabor, političari za objed izdvajali svega 3 eura!

Dulist