DuList INUrednički izbor

PRVI SUSRET LJUBITELJA VOLKSWAGENA U KONAVLIMA Lučić: Bilo nas je 400-tinjak. Čilipi će nam dogodine biti premali

PRVI SUSRET LJUBITELJA VOLKSWAGENA U KONAVLIMA Lučić: Bilo nas je 400-tinjak. Čilipi će nam dogodine biti premali

Odlična atmosfera vladala je proteklog vikenda u Čilipima. Tamo je, naime, održan prvi Volkswagen Meet Konavle u organizaciji Volkswagen Teama Konavle. Zaljubljenici u limene ljubimce ove marke ‘pohrlili’ su u Konavle iz cijele Hrvatske, a bilo je i tablica iz Njemačke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Ovaj susret, iako prvi, svojevrsni je nastavak uspješnog prošlogodišnjeg okupljanja ljubitelja Volkswagena na prigodnom druženju i roštilju u organizaciji ovog konavoskog ‘teama’ koji broji devet članova.

-Na zimu smo imali roštilj, upoznavanje i druženje, a ovo je bio prvi susret ili ‘meet’ u našoj organizaciji. Okupilo se 400-tinjak ljudi s 90-ak automobila. Za nas je to popriličan odaziv i jako smo zadovoljni. Svi koji su došli rekli su mi da je sve bilo odlično, samo da ću za idući put morati tražiti veće mjesto za održavanje ovog susreta, da će nam Čilipi biti premali. Bitno nam je da su sudionici zadovoljni i da svi oni ponovno dođu i dogodine. To nam je cilj. Sve je bilo vrhunski. Imali smo šank, pekli roštilj i dobro se zabavili. Većina ostalih Volkswagen klubova iz Hrvatske nas je došla podržati i to nam je super. Nadam se da je ovo samo početak. Tek smo na početku s našim klubom i nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim događanjima jedanput godišnje – rekao je za DuList jedan od osnivača Volkswagen Teama Konavle Franko Lučić.

Nije to ‘samo’ obični Golf

Osim odlične zabave i druženja svi okupljeni imali su priliku sudjelovati i na zanimljivim natjecanjima. Birali su tako automobil koji je najviše ‘spušten’, zatim najglasnijeg benzinca i dizelaša, ali i tri najljepša automobila, odnosno one automobile na kojima je najviše toga promijenjeno u odnosu na original.

-U Crnu Goru je otišla većina pehara. Bilo ih je 11. Dario Škegro iz Volkswagen Teama Knin nam je ‘uskočio’ kao voditelj eventa jer su nam se u zadnji tren poremetili planovi pa smo se morali malo drukčije organizirati i dobro je sve na kraju ispalo. Škegro je baš odradio dobar posao vodeći naš event – naglasio je Lučić.
Iako se na prvi pogled nekome tko nije upućen čini kao da je riječ ‘samo’ o običnom golfu, Lučić objašnjava da to baš i nije tako.

-To su sve obični auti koju su ‘nakrcani’ hrpom konja i slično. Netko bi mogao reći ‘pa moj tata ima isti takav automobil, što je tu posebno?’ Ali, radi se o Golfu 5 ili 6 s 300 do 500 konja i naoko se ništa specijalno ne vidi dok ne digneš haubu. Tad ti postane jasno što je netko sve promijenio na autu, koliko je truda i novaca uložio i kako ga je uredio – zaključio je Lučić.

Foto: VW Team Konavle/Olivia Metković

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist