Kultura

Prvi put u Cavtatu – izvedba opere ‘Don Giovanni’

Prvi put u Cavtatu će biti izvedena opera W. A. Mozarta ‘Don Giovanni’. Riječ je o koncertu koji će se odviti u sklopu Festivalu Glazba u ponedjeljak 28. lipnja u Domu kulture u 21 sat, a izvest će ga operni ansambl Pannonica iz Osijeka uz pratnju Orkestra Sorkočević i Kvarteta Sorkočević, a dirigirat će maestro Slobodan Begić. Koncert je posvećen Tinu Pattieri, svjetski poznatom cavtatskom opernom pjevaču, tenoru. Ulaz je slobodan uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Također, u subotu, 3. srpnja umjetnička udruga Konavle Art organizira off program besplatnu radionicu/predavanje pod nazivom ‘Upoznavanje s jogom, svijesni izbori za zdravo življenje’ koju će voditi Rikard Kušelj u domu Kulture u Cavtatu od 10 do 11 sati.

Inače, sklopu 15. Festivala Glazba i riječ, dubrovačka pijanistica Ružica Koncul održala je u ponedjeljak u Cavtatu recital pod nazivom ‘Ura od Chopina’. Tijekom iduća dva dana održana je glazbeno-edukativna radionica za djecu u kući Vlaha Bukovca. Voditeljica radionice je bila prof. mentor flaute Tomislava Karačić Šoljić iz Osijeka. Na radionici je sudjelovalo sveukupno 20 djece mlađeg i starijeg uzrasta te učenici flaute iz UŠ Luke Sorkočevića.

 

Pročitajte još

‘IZLOŽBA BAŠTINE’ Prva međunarodna konferencija u Znanstvenoj knjižnici

Dulist

VEČERAS Predavanje o ranim radovima Vlaha Bukovca

Dulist

DSO: Pridružite nam se na koncertu i zajedno ispratimo dubrovačko Pozno ljeto

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija