Hrvatska

Prvi put od 2019. u Hrvatskoj se odmara više od milijun turista

Prvi put ove sezone i prvi put od rekordne 2019. godine Hrvatska u jednom danu ugošćava više od milijun turista, piše Večernji list. Prema podacima eVisitora, u našoj zemlji trenutno odmara jedan milijun i šest tisuća turista, od čega stranaca 866 tisuća, a najviše ih je u Istarskoj županiji, gdje su domaćini registrirali 273 tisuće gostiju. Najbrojniji su Nijemci, čiji broj je premašio 200 tisuća, a slijede Slovenci, Poljaci, Austrijanci i Česi.
Prema riječima ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, u Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun turista što je čak za 220 tisuća više nego li u isto vrijeme protekle godine.

-Ove brojke najbolja su potvrda kako su sve dosadašnje aktivnosti i priprema turističkog sektora za ovu godinu bile kvalitetne i da su to naši gosti prepoznali. Još uvijek smo u razdoblju s najvećim priljevom turista u godini te pozivam sve da i dalje ostanemo odgovorni, pridržavamo se epidemioloških mjera i preporuka te na taj način zaštitimo sebe i druge – rekla je Nikolina Brnjac.

Pročitajte još

Policija i USKOK o uhićenju više osoba zbog krivotvorenja COVID potvrda

Dulist

Kruh u godinu dana poskupio čak 30 posto

Dulist

Hrvati najkasnije u Europskoj uniji napuštaju roditeljski dom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija