Aktualno

PRVI KREĆE 5. LIPNJA Dva MSC cruisera uplovljavat će ovog ljeta u Dubrovnik

MSC Cruises ovog je četvrtka objavio nove i ažurirane itinerere Mediteranom i Europom za nadolazeću ljetnu sezonu, a prema tim smjernicama u Dubrovnik će ovog ljeta uplovljavati dva cruisera ove kompanije i to MCS Orchestra i MSC Splendida. Brodovi će na ovim potvrđenim itinererima ploviti pod zaštitom vodećeg zdravstveno-sigurnosnog protokola u industriji koji je omogućio sigurnu plovidbu Mediteranom za preko 60.000 gostiju MSC Cruisesa od 8. mjeseca 2020.

-Danas imamo jasniju sliku koje europske destinacije i luke će biti otvorene početkom ljeta i to smo u potpunosti primijenili u našem prvom nizu novih i ažuriranih itinerera za nadolazeću sezonu kako bi gosti mogli rezervirati svoj odmor s punim povjerenjem. Čitav tim MSC Cruisesa i ja se radujemo što ćemo dočekati naše stalne i nove goste na jednom od naših brodova koji će ploviti ovog ljeta te što ćemo im imati priliku pružiti nezaboravan, opuštajući i, povrh svega, siguran odmor – rekao je Gianni Onorato, izvršni direktor MSC Cruisesa.

U nastavku slijedi popis potvrđenih itinerera MSC Cruisesa za ovo ljeto, a koji su sada dostupni za rezervacije.

Mediteran

Tri broda na zapadnom Mediteranu će posjećivati Italiju i Maltu

MSC Grandiosa će nastaviti ploviti svojim sadašnjim 7-noćnim itinererom posjećujući talijanske luke: Genovu, Civitavecchiju (Rim), Napulj, Palermo te Vallettu na Malti. Ovom itinereru će biti pridodane španjolske luke Valencia i Barcelona čim bude potvrđena njihova dostupnost.

MSC Seaside će započeti s plovidbom 1. svibnja isplovljavajući iz Genove i posjećujući nove luke – Sirakuzu na Siciliji i Taranto u Apuliji uz uplovljavanje u Civitavecchiju (za posjet Rimu) i Vallettu na Malti. Brodski itinerer će biti obogaćen francuskom lukom Marseille čim se potvrdi njezina dostupnost.

MSC Seashore će se krajem 7. mjeseca pridružiti floti MSC Cruisesa i postati najnovijom perjanicom, a od 1. kolovoza do 31.10. će nuditi 7-noćna krstarenja posjećujući talijanske luke Genovu, Napulj i Messinu, Vallettu na Malti, Barcelonu u Španjolskoj te Marseille u Francuskoj.

Tri broda na istočnom Mediteranu će posjećivati Italiju, Grčku, Hrvatsku i Crnu Goru

MSC Cruises će u nadolazećoj ljetnoj sezoni rasporediti tri broda u ovu popularnu regiju uz različite itinerere istočnim Mediteranom s ukrcajnim lukama: Trst, Venecija i Bari u Italiji te Atena u Grčkoj. Brodovi će posjećivati neke od najljepših grčkih otoka, Kotor u Crnoj Gori te Dubrovnik i Split u Hrvatskoj.

MSC Orchestra će zaploviti 5. lipnja uz mogućnost ukrcaja u Veneciji subotom ili Bariju nedjeljom, a zatim će posjećivati grčke otoke Krf i Mykonos te Dubrovnik u Hrvatskoj.

MSC Splendida će započeti s plovidbom 12. lipnja s ukrcajem u Trstu subotom ili Bariju utorkom, a uplovljavat će u Dubrovnik (Hrvatska), Krf (Grčka) i Kotor (Crna Gora).

Ponudu krstarenja istočnim Mediteranom zaokružit će MSC Magnifica koja plovi od 20. lipnja s ukrcajem u Veneciji nedjeljom, Bariju ponedjeljkom i Pireju (Atena) srijedom, a posjećivat će još i grčki otok Mykonos te Split u Hrvatskoj.

Sjeverna Europa

Krstarenja Ujedinjenim Kraljevstvom za domaće goste

Perjanica flote, MSC Virtuosa, će svoju inauguralnu sezonu provesti ploveći Ujedinjenim Kraljevstvom od 20. svibnja uz ponudu mini krstarenja iz Southamptona i posjećujući Portland u Dorsetu na Jurskoj obali. Od 12. lipnja će ploviti 7-noćnim itinererom iz Southamptona s ukrcajem u Liverpoolu, Greenocku za Glasgow uz uplovljavanja u Portland i Belfast u Sjevernoj Irskoj. Ova krstarenja su namijenjena samo britanskim gostima. Rezervacije su otvorene za cijepljene i necijepljene goste, a svi će se testirati prije ukrcaja.

Njemačka, sjeverna Europa

S obzirom na trenutnu neizvjesnost ponovnog otvaranja njemačkih luka, MSC Cruises je odlučio odgoditi početak ljetne sezone za brodove koji isplovljavaju iz luka ove zemlje do 15. lipnja.

Istovremeno, MSC Cruises je danas najavio da će Kiel (Njemačka) biti matična luka brodu MSC Seaview koji će zaploviti 19. lipnja i na toj ruti zamijeniti prethodno planirani brod MSC Virtuosa.

Dodatno, planirano je da MSC Preziosa zaplovi 21. lipnja iz Hamburga (Njemačka), a MSC Musica 20. lipnja iz Warnemundea (Njemačka), ako se njemačke luke otvore.

Tri broda će ploviti 7-noćnim ili dužim krstarenjima s itinererima do norveških fjordova ili baltičkih prijestolnica, prema trenutnom planu plovidbe.

-Kako bi gosti što lakše i sigurnije došli do naših brodova, svi itinereri će obuhvatiti i dodatne luke ukrcaja. MSC Cruises će samo na Mediteranu ponuditi svojim gostima do 15 ukrcajnih luka. Iako ovi brodovi predstavljaju samo dio naše flote, uključuju dva najnovija dragulja – MSC Virtuosa i MSC Seashore koji su se floti pridružili ove godine – rekao je Onorato.

MSC Cruises je također potvrdio otkaz svih karipskih krstarenja s polaskom iz američkih luka do (i uključujući) 30. lipnja 2021. godine.

Gosti s rezervacijama krstarenja na koje utječu navedene promjene će biti kontaktirani od strane svoje putničke agencije ili MSC Cruisesa.

Fleksibilni uvjeti rezervacije vrijedit će za sve rezervacije potvrđene do 31. svibnja 2021.

Više informacija o zdravstveno-sigurnosnim mjerama na brodovima MSC Cruisesa potražite ovdje.

Pročitajte još

MARIJO BEKIĆ Od sada će se na rezultate PAPA testa čekati dva do tri tjedna

Dulist

TUI i Eurowings u kolovozu lete prema Dubrovniku

Dulist

DO IMENOVANJA NOVOG PUTEM NATJEČAJA Kristijanu Paviću mandat na čelu ACI-ja produžen za 6 mjeseci

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija