Sport

PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU Dubrovčanin Mateo Jerković u finalu parova do 16 godina

Mateo Jerkovic

Dubrovački tenisač Mateo Jerković će u paru sa Splićaninom Markom Čolakom danas u 14 sati pokušati dostići zlato na HEP prvenstvu Hrvatske u tenisu do 16 godina u Čakovcu.

Naime, na natjecanju su četvrtfinalu porazili druge nositelje turnira Ivona Jovanovića (Zagi) i Hrvoja jutrešu (HTK Zagreb). a za ulaz u finale su porazili četvrte nositelje Luku Ereša (Split 1950) i Dana Šarića (Mladost). Postignute rezultate i ulazak u finale komentirao je Mateov otac Hrvoje Jerković.

– Ovo mu je zasada najvrjedniji rezultat koji je postigao na ovim natjecanjima te je ovo svakako zapažen zbog toga što su na putu do finala dobili druge i četvrte nositelje koji su objektivno bili ispred njih. Međutim, njemu kao i klubu je ovo ponajbolji rezultat. Naime, danas ćemo  vidjeti kako će proći finale prvenstva – rekao je Mateov otac te istaknuo kako je Mateo u vrhu tenisa, ali da zbog brojnih okolnosti još nije probio barijeru vrhunskih rezultata.

– Ovo mu je zaista jedan rezultat za budućnost da vidi kako može parirati najboljima bez obzira što su parovi. Međutim, to je psihološki trening koji je izuzetno bitan – zaključio je.

 

Pročitajte još

Dubrovnik je spreman za EURO2024, gdje vi pratite utakmicu?

Dulist

Branimir Herceg novo Jugovo pojačanje, Rino Burić produžio ugovor

Dulist

Gradonačelnik čestitao Atletskom klubu Dubrovnik na osvajanju 14 medalja

Dulist